Mini John Cooper Works GP: debuut in Los Angeles

Mini John Cooper Works GP 2019

Mini gaat zijn radicaalste en krachtigste Hatch ooit voorstellen op het salon van Los Angeles. Midden volgend jaar moet hij in de showrooms staan. Maar dan is snel wezen de boodschap.

Dat de Mini John Cooper Works GP garant staat voor radicaal rijplezier, is altijd al duidelijk geweest. Van de eerste generatie in 2006, toen nog als Mini Cooper S met John Cooper Works GP-kit, over nummer twee uit 2013: telkens combineerden ze een opgepept vermogen aan een spartaanse uitvoering – zonder achterbank – en een beperkt productieaantal.

Krachtigste Hatch ooit

Dat moet nu opnieuw het geval worden voor nummer drie, die officieel zal worden voorgesteld op het salon van Los Angeles. Die moet 300 pk puren uit zijn 2.0-viercilinder, en wordt daarmee de krachtigste Hatch die Mini ooit heeft gebouwd. Dat hij er agressief uit zal zien, bewijzen de plaagplaatjes die Mini al de wereld in stuurde. Of hij ook zo spartaans aan de binnenkant is, moet nog worden bevestigd – al gokken we van wel.

Als de wiedeweerga

De productie wordt opgedreven van 2.000 naar 3.000 exemplaren, maar dan moet je er nog als de wiedeweerga bij zijn: de Mini John Cooper Works GP heeft de gewoonte om nogal snel uit te verkopen. Zelfs met een vanafprijs die ongetwijfeld boven de 40.000 euro zal liggen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws