Autosalon Brussel 2020: alle praktische informatie

-

De feestdagen zijn weer voorbij en wanneer je stilaan bekomen bent van de kalkoen, vuurwerk en champagne, opent het Autosalon in Brussel traditioneel haar deuren. Voor 2020 mag je 10 tot 19 januari aanduiden in je agenda, voor de Belgische hoogmis van de auto. Wij geven je alvast alle praktische info die je nodig hebt.

De Brussels Motor Show gaat mee met haar tijd. Zo promoot ze niet alleen de auto meer maar worden verschillende vormen van mobiliteit aangeprezen. Waar we vroeger het auto/moto/fiets-salon hadden, wordt dat nu een autosalon met verschillende vervoersoplossingen.


Koop HIER je E-Ticket voor het Autosalon van Brussel 2020!


wearemobility

Febiac wil dan ook consumentenorganisaties betrekken bij dit grote publieke evenement en doet dat door de verschillende organisaties een plek te geven in de Heysel-paleizen, zodat de bezoekers zicht hebben op het aanbod. Febiac maakte ook een app aan, die meer uitleg geeft over de verschillende mogelijkheden en aangeeft dewelke het best bij de noden van de specifieke gebruiker past.

salonplan in groot pdf-formaat

plan-autosalon-2020-brusselsmotorshow

Audi line-up op het autosalon
BMW line-up op het autosalon
Citroën op het autosalon
Dacia line-up op het autosalon
Ford line-up op het autosalon

Naast die alternatieve vervoerswijzen, geeft het Autosalon ook een plek aan de niet-ingevulde vacatures in de autosector. Dat worden er steeds meer, vanwege een gebrek aan geschoold personeel. Maar de echte autoenthousiastelingen komen voor de blinkende bolides. Net als de vorige jaren zijn er de "Dream Cars"; exotische wagens opgesteld in een aparte hal. Ook de finalisten van de Car of the Year 2020-verkiezing krijgen een apart plaatsje in Paleis 5.

Hyundai op het autosalon
Jaguar op het autosalon
Kia line-up op het autosalon
Lexus op het autosalon
Mazda line-up op het autosalon

Met het opzetten van bovenstaande initiatieven hoopt de organisatie om het succes van het vorige "grote" Autosalon in 2018 te evenaren. Toen kwamen 542.000 bezoekers naar Brussels Xpo om zich te vergapen aan de auto's die later gewoon mee de file gaan vormen.

11 wereldprimeurs

Ook dit jaar hebben ze heel wat nieuws in Brussel. Dat het autosalon van Detroit verplaatst werd naar juni heeft zowel voor- als nadelen. Nadeel is dat er waarschijnlijk minder grote premières na een paar dagen ook hun weg naar Brussel vinden. Het voordeel is dan weer dat de zogenaamde Black Boxes iets exclusievere modellen kunnen bevatten, of gewoon volledig afwezig blijven. Al bij al pakt het Salon uit met 11 wereldpremières, 9 Europese nieuwelingen en een hoop Belgische premières.

Mercedes line-up op het autosalon
MINI line-up op het autosalon
Mitsubishi line-up op het autosalon
Nissan line-up op het autosalon
Opel line-up op het autosalon
Peugeot line-up op het autosalon

openingsuren

Het salon opent haar deuren voor het grote publiek op vrijdag 10 januari 2020, de laatste dag is zondag 19 januari 2020. Donderdagavond 9 januari is er een avant-premièreavond, tussen 20u en middernacht. Op de publieksdagen openen de deuren tussen 10u30 en 19u, met nocturnes tot 22u op vrijdag 10, maandag 13 en vrijdag 17 januari 2020.

Porsche line-up op het autosalon
Renault line-up op het autosalon
Seat line-up op het autosalon
Skoda line-up op het autosalon
Ssangyong line-up op het autosalon

tickets en prijzen

Volwassenen betalen 15 euro toegang, kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 10 euro, voor kinderen tot 6 jaar is de toegang gratis. Wie op dinsdag, woensdag of donderdag komt, betaalt ook maar 10 euro via online aankoop. De Dream Cars-stands in Paleis 1 kosten nog eens 7 euro extra. Niet vergeten dat je voor een parkeerplekje op de met putten bezaaide Parking C sinds vorig jaar 10 euro betaalt. Een B-Dagtrip met toegang tot het salon inbegrepen wordt dan een alternatief. Zo'n B-Dagtrip kost tussen 21,90 en 29,40 euro, afhankelijk van het vertrekstation.

Subaru line-up op het autosalon
Suzuki line-up op het autosalon
Tesla line-up op het autosalon
Toyota line-up op het autosalon
Volkswagen line-up op het autosalon
Volvo line-up op het autosalon

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 11:42
afbeelding van FLP

Ik denk dat ik dit jaar voor de eerste keer ga passen. De prijzen zijn gewoon belachelijk geworden. Zoals jullie ook zeggen, een absurde €10 om te mogen parkeren op dat maanlandschap + €15 inkom (kan ik mee leven) + €7 voor de dream cars.. Dat aparte dream cars gebeuren heeft het voor mij kapot gemaakt. Ik heb er dan ook nooit voor betaald, maar nu zetten meer en meer constructeurs hun topwagens niet meer op hun stand, maar enkel in het dream car paleis (waarschijnlijk wordt dit halvelings verplicht door de organisatie). Dus er is voor mij al een pak minder motivatie om naar Brussel af te zakken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws