Citroën op het Autosalon Brussel 2020: plug-inhybride wereldpremière

Citroën Autosalon 2020

De Franse constructeur zakt naar de Heizel af met een heuse wereldpremière. De Citroën C5 Aircross Hybrid is eindelijk voor het eerst te zien op een grote beurs.

Plug-in hybride SUV’s, we gaan er in 2020 veel van zien. Citroëns wapenfeit is deze C5 Aircross Hybrid, een PHEV waar de Fransen al lang op zaten te broeden. De Aircross combineert PSA-technologie in de vorm van een elektromotor van 109 pk (80 kW) met de 1.6 PureTech van 180 pk tot een gecumuleerd vermogen van 225 pk. De batterij is 13,2 kWh sterk en brengt de C5 Aircross Hybrid zuiver elektrisch 50 kilometer ver.

Citroën Autosalon 2020

Andere aandachttrekkers op de Citroën-stand zijn er in de vorm van twee concept cars: de Ami One Concept en de SpaceTourer The Citroënist Concept. Beide conceptmodellen debuteerden in maart 2019 op het salon van Genève. De Ami One Concept is een soort elektrische brommobiel die in de stad gedeeld of verhuurd moet worden, de SpaceTourer The Citroënist een kampeerauto met geïntegreerd bureau. Zo kan je baas je tijdens je kampeervakantie ook nog steeds lastigvallen...

Citroën Autosalon 2020

Verder neemt Citroën zijn reguliere gamma mee naar de Heizel: van de kleine C1 en compacte C3 over de SUV’s C3 Aircross, C4 Cactus en C5 Aircross tot de gezinsgerichte C4 SpaceTourer en Grand C4 SpaceTourer tot de Berlingo en volwaardige SpaceTourer.

Citroën is tijdens het Autosalon 2020 terug te vinden in Paleis 3, naast de andere PSA-merken DS, Peugeot en Opel. Alle praktische info over het Autosalon 2020 lees je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws