Pech voor Parijs: autosalon dit najaar geannuleerd

Autosalon Parijs corona

De internationale autosalons staan onder druk en de coronacrisis doet er nog een schepje bovenop: na Genève en Detroit wordt dit jaar ook het salon van Parijs geschrapt.

“Gezien de ernst van deze ongeziene gezondheidscrisis en de economische schokgolf die eruit voortvloeit en die de autosector stevig raakt, zien we ons gedwongen om het salon van Parijs 2020 in zijn huidige vorm niet door te laten gaan”, zo klinkt het in een korte mededeling.

Het salon van Parijs zou dit jaar normaal eind september-begin oktober plaatsvinden, maar dat zien de organisatoren dus niet zitten. Het volledige salon is nog niet geannuleerd: voor het gedeelte rond duurzame mobiliteit en alternatieve transportmiddelen wordt nog naar een oplossing gezocht.

De coronacrisis treft de internationale salons stevig: nadat Genève geannuleerd werd, werd het salon van New York uitgesteld. Ook Detroit is intussen geannuleerd. Of het salon van Parijs in zijn huidige vorm nog terugkeert, is nog onduidelijk. De organisatoren zeggen bezig te zijn met een grondige herstructurering van het salon. Volgend jaar is het opnieuw de beurt aan de IAA, die voor het eerst in München plaatsvindt.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws