Er komt toch een ‘Autosalon’ in Brussel volgend jaar, maar niet zoals je denkt

402 Automotive autosalon Brussel 2024

De Brussels Motor Show van 2024 gaat niet door… Of wel? Het Nederlandse 402 Automotive heeft namelijk aangekondigd in januari een nagelnieuwe autoshow te gaan organiseren op Belgisch grondgebied. Sterker nog: hun event neemt gewoon de plek in van het Autosalon, in de Heizelpaleizen van Brussels Expo.

Een paar weken geleden kregen we allemaal het treurige nieuws te horen: de Brussels Motor Show werd nog maar eens afgelast. Dat gebeurde al in 2021 en in zekere zin ook in 2022 omwille van de coronapandemie, en na een terugkeer dit jaar moeten we het feest van de automobiel in 2024 dus opnieuw missen… Of toch niet helemaal, want er komt een alternatief onze richting uit.

Autosalon + show

402 Automotive, een Nederlandse organisator van auto-evenementen, heeft namelijk aangekondigd dat het in januari 2024 zal afzakken naar Brussel. Dat doen ze ook niet naar eender welke plek in Brussel, maar wel naar hetzelfde Brussels Expo waar anders het Autosalon had plaatsgevonden. Het doel is dan ook om het gat te vullen dat de Brussels Motor Show achterlaat, en die ambitie nemen ze best serieus. Zo hebben ze alvast paleizen 5 tot en met 9 en paleis 11 geboekt, en dat zou hun autoshow precies even groot maken als het laatste Autosalon. Bovendien komt er in één van die paleizen een ‘Dreamcar Hal’ en mag je rekenen op een vertrouwde lay-out van standen en presentaties door heel wat automerken.

402 Automotive autosalon Brussel 2024

Daar blijft het echter niet bij, want volgens 402 Automotive wil het publiek tegenwoordig meer dan een kopie van het gekende Autosalon. Zo beloven de Nederlanders ons te gaan entertainen met shows, zoals een ‘Car Catwalk’ waar allerhande luide supercars — en luide influencers — zich laten zien en horen. Dat interactieve concept past de organisator al jaren toe voor zijn autoshows in binnen- en buitenland, onder namen als Supercar Madness, Deutsche Autofest of Autosalon van het Noorden. Gemiddeld wisten ze er 250.000 bezoekers per jaar mee naar hun evenementen te lokken, dus of ze iets van het kaliber van de Brussels Motor Show aankunnen — die vorig jaar nog dik 271.000 bezoekers trok — valt nog te bezien. Afspraak dus van 17 tot 21 januari 2024, op de gewoonlijke plaats.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
kurtmaes 05:37
afbeelding van kurtmaes

Vandaag gaat de website online.... Zou kunnen dat dit evenement veel meer publiek lokt dan het laatste "gewone" Autosalon.....

Wim 11:16
afbeelding van Wim

klopt, meer nieuws zou vandaag volgen

Saskia 16:56
afbeelding van Saskia

Mijn zoon doet volgend jaar zijn vormsel en is gek van mooie uitgebouwde wagens. We zouden graag daar dan foto's nemen waar hij bij de auto's kan staan... is dat mogelijk? Zijn lievelingswagens zijn o.a porche, audi, ferrari...
Op welke website kan ik dan tickets kopen?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws