BMW presenteert de Concept Active Tourer

Het nieuws rond de nieuwe driecilinder was natuurlijk maar een stukje van de technologische snufjes die BMW ons wilt laten zien. Deze Concept Active Tourer is een bundeling van een hoop extra zaken.

De Concept Active Tourer staat nochtans dichter bij productie dan je zou denken. De wagen is namelijk de voorloper van de 1-reeks GT die eraan zit te komen. BMW zorgt voor wat extra luxe door de mogelijkheid te voorzien om een tablet of tafeltje achteraan op de voorzetels te bevestigen. Het speciaal ontwikkelde glazen dak ("Cool Shade" voor de vrienden) kan met een knop in transparantie geregeld worden. Wie de achterzetels volledig neerklapt verkrijgt een volledig vlakke laadvloer. De Concept Active Tourer meet in totaal 4,35 meter in de lengte en 1,58 meter in de hoogte. De wielbasis bedraagt 2,67 meter.

BMW brengt de aandrijving naar de voorwielen, iets wat in de huidige line up niet aanwezig is. Voor die aandrijving gebruikt men de nieuwe 1.5 TwinPower driecilinder waar we het eerder al over hadden. In deze versie krijgt hij 190 pk (in combinatie met de elektromotor) en kan hij in minder dan 8 seconden van 0 naar 100 km/u. BMW heeft het over een verbruik van 2,5l/100 km, met een bijhorende CO2-uitstoot van 60 g/km. Wie volledig elektrisch wil rijden kan dat gedurende 30 kilometer.

BMW toont de Concept Active Tourer officieel op het autosalon in Parijs, een productieversie van de 1-reeks GT komt er pas in 2013.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 09:25
afbeelding van Wim

voorwielaangedreven MPV, nu Mercedes met de nieuwe A-klasse daar net van af ziet, gaat BMW het proberen :)

Yvesw 11:51
afbeelding van Yvesw

De A-klasse is toch ook nog altijd FWD? Enkel is hij inderdaad wat afgestapt van zijn MPV looks, maar als ik me baseer op deze conceptwagen, is de BMW ook moeilijk een saai MPV hok te noemen. Wel leuk dat, na de strijd in de top regionen (SUV, Luxe-berlines, Sportwagens), de strijd helemaal geopend is in de laagste klasse! Battle for the "gewone" mens. ;)

Wim 13:44
afbeelding van Wim

a klasse is fwd en niet mpv, maar was als grapje, vind deze GT nu niet echt super mpv, BMW zal er wel een naam voor hebben, vooral benieuwd naar de aandrijving

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws