Audi TT Clubsport concept: 600 pk aan elektrische turbokracht

audi-tt-clubsport-concept_01

Bij Audi hebben ze een elektrische turbo liggen die stilaan moet renderen. Eerst zagen we het systeem in de RS5 TDI. Nu maakt het zijn opwachting in deze TT Clubsport. In samenwerking met de 2.5-liter vijfpitter goed voor 600 pk en 650 Nm.

Je kan het aan de stroom van Wörthersee-nieuws vandaag al wel raden; ook deze TT gaat richting het Volkswagen-feestje. Met een waanzinnig lekkere - en misschien ietwat foute - styling gedomineerd door koelsleuven, een joekel van een spoiler en de Audi-grille die precies maar blijft groeien.

Veel belangrijker dan dat uiterlijk om de bezoekers van het tuningstreffen te paaien is de technologie onder de kap. Want de 2.5-liter vijfcilinder die al jaren meedraait en te vinden is in de nieuwe RS 3 Sportback krijgt hulp van een elektrische turbo. Een evolutie op de huidige turbo waardoor er geen sprake meer is van inertie.

audi-tt-clubsport-concept_01

Dat het ook de cijfermoes ten goede komt mag wel duidelijk zijn. Want deze Clubsport concept beschikt over 600 pk, 650 Nm en een sprintmogelijkheid naar de honderd in - hou je vast - 3,6 seconden Waarmee 'ie in het territorium van de R8 komt, met handbak! Voor Audi is de technologie alvast bijna productieklaar. Waarmee we met halsreikend uitkijken naar de TT RS. Doe het gewoon Audi.

audi-tt-clubsport-concept_01

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws