Mercedes-AMG GT Concept: elektrosedan om 'U' tegen te zeggen

mercedes-amg-gt-concept-2017_01

Mercedes kleeft een extra setje deuren aan de AMG GT en vindt daardoor de plaats om een elektromotor toe te voegen naast de 4-liter V8. Met 805 paarden als resultaat. De Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid kan alvast beginnen nagelbijten.

Een vierdeurs AMG GT, hij leeft bijna langer in de geruchtengangen dan dat de coupé überhaupt bestaat. Nu komen we toch een stukje dichter, want op het autosalon van Genève hebben de Duiters het doek getrokken van de GT Concept. Niet zomaar een Mercedes-AMG GT met een extra setje deuren, want onderhuids toont Mercedes een interessant toekomstplaatje.

De bronstige 4-liter biturbo V8 krijgt namelijk hulp van een achteraan geplaatste elektromotor. En hoewel je daardoor zou denken dat het vermogen volledig naar de achterpootjes wordt gezonden beschikt de concept over vierwielaandrijving. Nodig als je het pk-cijfer even bekijkt; 805 stuks. Genoeg om de sedan onder de drie seconden naar de honderd te laten snellen. Al kan je natuurlijk ook puur elektrisch rondtoeren in de stand.

mercedes-amg-gt-concept-2017

Hoewel er met geen woord wordt gerept over een lanceringsdatum voor de productieversie is het een publiek geheim dat de AMG-afdeling al langer aast op een Porsche Panamera-rivaal. Waardoor deze wel eens sneller dan verwacht ten tonele kan verschijnen. Dit of een Panamera, het kan wel eens moeilijk worden voor rijkelui in de toekomst.

mercedes-amg-gt-concept-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws