Skoda Vision E is brute elektrische concept

skoda-vision-e-side

De gehele Volkswagengroep moet aan de elektro-aandrijving, daarop is Skoda geen uitzondering. Om ons warm te maken voor die toekomst toont het merk de Vision E, een SUV met coupélijn en een range van zo'n 500 kilometer. De Audi E-Tron voor het werkvolk zeg maar.

Een soort van Kodiaq Coupé, deze Vision E. Want puur op afmetingen plaatst deze concept zich in het hetzelfde hokje. Toch zal 'ie een ander pad bewandelen. Want waar de Kodiaq reguliere verbrandingsmotoren onder de kap krijgt, is dit de voorbode voor Skoda's eerste volledig elektrische wagen. Het maakt dan ook dat deze concept niet op het MQB maar wel op het MEB-platform rolt. Een chassis dat de VW Groep speciaal ontwikkelde voor haar elektrische modellen.

skoda-vision-e

Bedoeling is om een productie-afgeleide tegen 2020 op de markt te brengen, met componenten van de Audi E-TRON en de Volkswagen I.D.. In het geval van deze Vision E spreken de Tsjechen over een batterij waarmee je zo'n 500 kilometer ver kan geraken. Dankzij twee elektromotoren van gezamenlijk 225 kW (305 pk) kan je snelheden tot 180 km/u halen.

skoda-vision-e

De conceptwagen krijgt zijn debuut op het autosalon van Sjanghai, tegen 2025 plant Skoda vijf compleet elektrische modellen op de markt te brengen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws