Giugiaro neemt elektrische sedan mee naar Genève

giugiaro-concept-geneva

Hij mag dan wel 79 jaar zijn, de man achter de lijnen van onder andere de BMW M1, Alfa 159 en de oer-Volkswagen Golf heeft zich gebogen over een elektrische sedan. Die concept van GFG Style krijgen we te zien op het autosalon van Genève.

Eén van de grootste namen in de autodesignwereld, Giorgetto Giugiaro. Een man die verantwoordelijk was voor alles van de Alfa Giulia Sprint GT, over de DeLorean DMC-12 tot de SsangYong Korando. Tegenwoordig heeft de Italiaan samen met zijn zoon het bedrijfje GFG Style opgericht, nadat Giorgetto de banden doorknipte met de Volkswagen Group in 2015.

Vrij spel heeft het designteam dus en voor het autosalon van Genève dit jaar ging het samen in zee met Envision, een Chinees bedrijf dat werkt aan energiemanagement. Het resultaat is een elektrische sedan die autonoom kan rijden. Tot dusver geen verrassing natuurlijk. Onder de conceptwagen zit slimme technologie die de sedan in staat stelt om te connecteren met een 'groter energetisch ecosysteem'. In mensentaal; het Chinese Envision heeft een hoop patenten op slimme technologie en probeert die te verkopen via een visuele conceptwagen aan andere bedrijven. Wij kijken toch vooral stiekem uit naar de schulp die Giugiaro over de patenten heeft weten te tekenen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws