DS Aero Sport Lounge: 680 elektro-pk's!

DS Aero Sport Lounge concept (2020)

DS zal in Genève het doek halen van een gelikte concept car die je moet laten zien dat elektrische wagens sexy zijn.

De DS Aero Sport Lounge meet 5 meter lang en draagt vooral een opzienbarend vermogen met zich mee. DS rust de concept car namelijk uit met een 110 kWh sterke accu en volgens het Franse merk levert dat ding een goeie 680 pk (500 Kw). Daarmee rij je in slechts 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u. We hebben het even nagekeken, het is de snelst accelererende DS ooit, want de DS E-Tense Concept van een paar jaar terug moest het met 400 pk in 4,5 seconden doen. Gooi je de DS Aero Sport Lounge niet altijd in het rood, dan rij je volgens DS zowat 650 kilometer op één elektrische lading.

DS Aero Sport Lounge concept (2020)

De motor, die zullen we waarschijnlijk niet al te vaak kunnen aanspreken. Dan rest niks dan ons vergapen aan de lijnen van de SUV. Die lijnen breken wat met het beeld van een SUV dat we tot vandaag hebben. Scherpe lijnen, een snel hellende daklijn en een agressief ogend front. Het lijkt of ze bij DS een statement wilden maken. De LED-stroken die vanuit de koplampen vertrekken zijn volgens DS typerend voor de lichtsignatuur van toekomstige DS'en. Ohja, mocht je het je afvragen, de DS Aero Sport Lounge staat op 23 inch grote lichtmetalen velgen.

strooien zitjes

Van de binnenzijde krijgen we voorlopig geen beeld, dus moeten we afgaan op wat DS ons meegeeft aan informatie. Geen duizend schermen, wel eent kleintje voor bestuurder en eentje voor de passagier. Alle andere info wordt voor de bestuurder geprojecteerd, bediening van het infotainmentsysteem gebeurt met de stem en niet met een touch screen. Handbewegingen worden herkend door de armsteun, ongeveer zoals bij de Duitse premiummerken. DS maakt verder ook gebruik van stro in de stoelen. Niet in de onverwerkte vorm, wel als onderdeel van onder andere de vulling van de stoelen. Dat doet het merk om ook de duurzame kant van materialen de belichten.

DS Aero Sport Lounge concept (2020)

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws