Nissan Ariya Single Seater Concept moet tonen wat Ariya-aandrijflijn kan

Nissan Ariya Single Seater Concept 2021

Op zijn Futures-evenement in Japan heeft Nissan het doek getrokken van zijn Ariya Single Seater Concept. Die toont hoe een elektrische éénpersoons racewagen op basis van de Ariya eruit zou kunnen zien. What's in a name...

Een elektrische aandrijflijn zit doorgaans in een compacte, modulaire verpakking en is toch in staat om veel vermogen en koppel te leveren. Heb jij je al eens afgevraagd wat er zou gebeuren indien je zo’n aandrijflijn dan bijna zonder koetswerk op de weg zou plaatsen? De ingenieurs bij Nissan alleszins wel.

Formula E voor de straat?

De specificaties van deze racer deelt Nissan niet mee, maar als we de topversie van de reguliere Ariya er even bijnemen vermoeden we dat onder dit uitgeklede koetswerk ook 394 pk en 600 Nm koppel schuilt. Daarmee spurt de SUV al van 0 naar 100 km/u in 5,1 seconden dus we zijn al benieuwd welk effect dat geeft in een lichte, lage sportwagen. Ook over het gewicht zwijgen ze bij Nissan jammer genoeg in alle talen, dus voorlopig blijft het allemaal in onze verbeelding.

Nissan Ariya Single Seater Concept 2021 voorkant

Concrete plannen heeft de constructeur met dit studiemodel niet, al vertellen ze wel dat deze Single Seater Concept een inkijk moet bieden in de toekomst van Nissans sportieve modellen. Op ontwerpvlak vertoont deze racer bijvoorbeeld al hier en daar lijnen die beantwoorden aan de ‘Timeless Japanese Futurism’-designtaal van de Ariya. De Japanse constructeur neemt trouwens ook deel aan de Formula E dus de expertise die ze met deze conceptcar opdoen kan ook daar van pas komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Ben Hur 12:35
afbeelding van Ben Hur

Beste redactie,

dagelijks surf ik naar jullie top-site.
Ik merk de laatste maanden wel op dat er bijna geen lezersreacties meer zijn.
Mag ik daar uit afleiden dat de auto stilletjes aan heeft afgedaan? Persoonlijk ben ik die mening zeker toegedaan. De auto dient enkel nog maar als saai transportmiddel van punt A naar punt B in een overgereglementeerde maatschappij. Je wordt als autobezitter uitgemolken als een koe. Je mag al blij zijn als je ergens binnen moogt rijden. De auto is meer en meer een blok aan je been.

Graag massaal reacties van Autofans-fans.

FLP 09:45
afbeelding van FLP

Het is helaas waar dat autorijden minder en minder plezant wordt. Het enige wat autorijden in Vlaanderen nog inhoudt is constant op je snelheidsmeter kijken of je toch niet per ongeluk een fractie te hard rijdt voor de trajectcontrole. En ja, je moet je snelheid in het oog houden, want op gevoel ga je echt niet aan een absurde slakkengang van 70km/u rijden op tweevaksbanen met middenberm.. Ik ben tegenwoordig al blij als ik eens in Wallonië kom en niet constant moet stressen op die snelheidsmeter.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws