Toyota bZ Compact SUV: Voorbode elektrische C-HR?

Toyota bZ compact SUV concept 2022

De verf van de nagelnieuwe Toyota Prius is nog niet droog of de Japanse constructeur toont al een nieuwe speeltje. Die heet bZ Compact SUV, is een concept en moet ons klaarstomen voor een model onder de elektrische bZ4X.

Hoewel Toyota een terughoudende houding aanneemt bij de omschakeling naar EV's, begrijpt het merk dat het soms gewoon het spelletje mee moet spelen. Is er genoeg vraag naar elektrische auto's? Dan rendeert het om enkele modellen op de markt te brengen. Zo kregen we van Toyota eerder al de bZ4X en toont het Japanse merk nu een kleiner broertje van die elektro-SUV. Zijn naam? bZ Compact SUV! Al zal dat in de toekomst hoogstwaarschijnlijk veranderen naar bZ3X. Maar dat heb je niet van ons.

No more boring cars!

Wat is deze bZ Compact SUV nu geworden? Wel, een conceptvoorbode van een auto die wel eens de C-HR kan gaan vervangen. Een compactere SUV dus met opvallend knappe lijnen. Met gespierde proporties, een zelfzekere blik en een uitgesproken bips is het duidelijk dat Toyota haar bejaard design officieel heeft begraven. "Geen saaie auto's meer" scandeerde Toyota's opperhoofd Akio Toyoda en de man heeft potverdikkeme gelijk gekregen!

Toyota bZ compact SUV concept 2022

Hoewel we er prat op kunnen gaan dat het uiterlijk zo goed als onveranderd in productie kan, lijkt het interieur iets té minimalistisch. Al toont het wel duidelijk welke richting Toyota uit wil. Dat van meer schermen en minder knoppen. Hopelijk weet Toyota het ruimtegevoel van de cockpit over te brengen naar het productiemodel.

De hamvraag

Wie hoopt op technische specificaties is er aan voor de moeite, want Toyota houdt de lippen stijf op elkaar. Ook qua positionering in het gamma rept Toyota met geen woord. Toch geeft het merk een belangrijke hint weg, want het laat weten dat er meer informatie over deze concept zal onthuld worden volgende maand. En als dit toch maar een "designstudie" is, waarom zou je dan extra informatie los laten? Juist ja. Het kleine broertje van de bZ4X zit er aan te komen, dat bewijst deze concept zonder twijfel.

Toyota bZ compact SUV concept 2022

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Gerard Steffers 15:28
afbeelding van Gerard Steffers

Nog niet zolang geleden de CHR gekocht. Top wagen.
Volledige hybride auto.
Nu lees ik dat Toyota daar weer van af stapt en gaat stekkeren plus hybride?.
Wat is de reden en straks verlies ik nu al op de waarde voel ik aan!!!
moet ik me zorgen maken?

Jante 18:42
afbeelding van Jante

Ja...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws