Tesla Model 3 is grootste productlancering ooit

tesla-model-3-2016-04

Met de pas gelanceerde Model 3 is het Amerikaanse merk van elektrische wagens op weg om de grootste eerste week van een productlancering ooit te hebben.

Tesla maakte gisteren bekend dat zse maar liefst 325000 pre-orders hebben binnen gekregen voor hun pas voorgestelde Model 3. Als ze elke auto die gereserveerd is ook verkopen halen ze gemakkelijk de titel van de grootste productlancering ooit binnen. De teller loopt op tot een verbazingwekkende 14 miljard Amerikaanse dollar in toekomstige verkopen, allemaal zonder een cent aan advertenties te geven.

Vorige donderdag stelde Elon Musk, CEO van Tesla Motors, de nieuwe sedan voor in Hawthorne, Californië. Net zoals bij de lancering van de nieuwste iPhone stonden er daarom ook meteen lange rijen aan de Tesla dealers wereldwijd van mensen die een Model 3 willen. Volgens Musk hebben ook slechts 5% van alle kopers twee wagens gereserveerd, het maximum per persoon, wat volgens hem wijst op weinig speculatie en een lage kans op doorverkoop met woekerprijzen.

Analisten twijfelen wel of Tesla alle orders op een redelijke termijn kan afwerken gezien het grote volume en hun relatief beperkte productiecapaciteit.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:36
afbeelding van Techno Patat

Niet alleen analisten twijfelen daar aan, iedereen met gezond verstand ;-)!

Jos D. 17:30
afbeelding van Jos D.

Gezond verstand is een uitstervend ras :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws