Plant Tesla fabriek neer in Frankrijk?

tesla-productie-california

Tesla staat voor een grote opgave, nu zowat 300.000 mensen een preorder geplaatst hebben voor de Model 3. Om aan die vraag te kunnen voldoen wil Tesla extra productiecapaciteit voorzien en volgens Reuters zou ze die kunnen vinden in het oosten van Frankrijk.

Dat Elon Musk een fabriek in Frankrijk wilde neerpoten was al langer een gerucht, en de Franse minister van Energie had daar wel oren naar. Meer nog, de minister suggereerde dat Tesla de nucleaire faciliteit in de buurt van Fessenheim in de Elzas zou kunnen gebruiken. Niet om radioactief geladen wagens te bouwen, wel omdat de nucleaire faciliteit eind dit jaar de deuren zou sluiten.

Die sluiting stuit op wat protest in de Elzas, omdat daarmee een verlies van jobs gepaard gaat. Als de minister erin slaagt om een investeerder te vinden die de site overneemt en gebruikt voor iets anders, dan wordt dat jobverlies zo goed als teniet gedaan, aldus de bron.

De minister van Energie heeft alvast plannen om een aantal Tesla-mensen te ontmoeten eind deze maand. Elon Musk ziet alvast wel wat in de Elzas-regio, volgens hem is het "... half in Germany, half in France, something like that."

Eerder kwam er het gerucht dat Tesla wel eens de Ford-site in Genk zou kunnen gebruiken voor de bouw van haar modellen, maar dat idee lijkt een stille dood te zijn gestorven.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Hendrik 22:01
afbeelding van Hendrik

Nog meer nucleair nieuws : in NL (bron PZC) gaat hardnekkig het gerucht dat de N-VA nu ook de kilometerheffing voor auto's wil invoeren. Voor wie het nog niet wist...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws