Jullie willen deze Ferrari 275 P uit 1963

ferrari_275_p

Niet alleen de looks van deze wagen spreken voor zich, ook de geschiedenis ervan zal je zin in meer doen krijgen.

Veilinghuis RM Sotheby biedt volgende week een eerder unieke Ferrari aan. In de tijd van nu kan je een unieke Ferrari bekomen door even langs een tuner te gaan, al was er ooit een wereld waar een unicum op het racecircuit werd gecreëerd. Deze Ferrari 275 P is zowat de Holy Grail der racebolides.

Het "P"-model is de enige Ferrari die de 24 uur van Le Mans niet eenmaal maar twee keer wist te winnen. Zowel in 1963, als in 1964 was hij te snel voor de concurrentie, de ene keer als 250 P, de andere als 275 P. In 1963 werd hij namelijk last-minute ingezet als vervanger van het oorspronkelijke exemplaar dat even voordien op de Nürburgring het decor in ging. Later werd de bekende 250 LM gebaseerd op deze auto.

op stal

Na de overwinningen mocht de 275 P 48 jaar rusten in de privécollectie van Pierre Bardinon, een collectie die zo legendarisch was waardoor Enzo Ferrari himself, het niet nodig vond om in Maranello een museum op te richten. Nu vindt de familie van Bardinon het tijd om de wagen te laten gaan. Een soort gelijke bolide ving 3 jaar geleden 18 miljoen dollar zonder de rijke racegeschiedenis.

1963-ferrari-275p

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws