Warszawa M20 GT is communist met kapitalistische invloeden

warszawa-m20-gt_2018_01

Hoe een moderne interpretatie van communistenmobiel FSO Warsaw M20 er uit moet zien? Zoals deze Warszawa M20 GT. Of dat probeer het Poolse KHM Motor Poland ons toch wijs te maken. Best niet tegen de staat vertellen dat er Ford Mustang en Mercedes-AMG GT-onderelen in deze M20 GT zitten.

De M20 van FSO was de eerste auto die in Polen van de band rolde na het tweede wereldoorlog. Naar lekkere communistische trekjes bleef die auto maar liefst decennia in productie tot 1973. Het Poolse KHM Motor Poland vond dan ook dat de communistenkar een eerbetoon nodig had. Waardoor deze Warszawa M20 GT het levenslicht mag zien. In feite een Amerikaanse Ford Mustang met West-Duitse Mercedes-onderdelen. Bolesław Bierut draait zich alvast om in zijn graf.

warszawa-m20-gt

Nu goed, even de focus op het project van KHM Motor Poland. De lijnen van de Mustang kan je er nog steeds in zien, de rondere vormen moeten dan weer linken naar die M20 van weleer. Kijk je heel goed, dan zie je de Mercedes-invloed achteraan, want jawel, dat zijn achterlichten van de Mercedes-AMG GT. Of het resultaat nu mooi of lelijk is, dat laten we in het midden. Wel valt op dat er serieus wat werk is geleverd. Zo werd ook het gehele interieur overtrokken in leder en steekt er een grotere display verstopt in de middenconsole.

warszawa-m20-gt

Voorin geen communistische 2.1-liter viercilinder met 52 pk (zoals in het origineel), wel een bronstige 5-liter V8 met 420 paarden van Ford. KHM Motor Poland hoopt jaarlijks zo'n tien Mustangs om te mogen bouwen tot M20 GT. Al vermoeden we stiekem dat dit cijfer niet zo hoog gaat liggen.

warszawa-m20-gt
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws