DS droomt van nieuwe SM in deze renders

DS SM visuals 2020

De Citroën SM wordt dit jaar 50 jaar en dat vieren ze bij DS met een aantal "wat als"-beelden van hun designafdeling. Wat als de DS SM een hedendaagse Maserati-motor zou krijgen?

De Citroën SM was een model dat Citroën samen met Maserati ontwikkelde in 1970, toen Maserati tijdelijk deel uitmaakte van dezelfde groep als Citroën. Hoewel de wagen niet zo'n groot publiek had, werd veel van zijn design en technologie later overgebracht op de Citroën CX, de opvolger van de DS.

En omdat ze bij DS niet goed uit kunnen kiezen, stellen ze dadelijk twee schetsconcepten voor. De ene is traditioneler dan de andere, waarbij je de invloed van de originele SM duidelijk kan zien. Zo heeft hij dezelfde lange motorkap en dezelfde grote glazen bokalen op de lichtblokken. De andere is veel futuristischer, scherper en agressiever, met ingesloten achterwielen die je dan weer wél van de originele SM herkent.

DS SM visuals 2020

DS gebruikt de twee ontwerpen niet zomaar. De Fransen gooien de twee concepten op de social media van het merk en vragen het publiek te stemmen op diegene die zij het leukste vinden. In de komende dagen komen er nog vier extra ontwerpen bij, al liggen die nu nog te drogen op de tekentafel. De stemming opent op 16 maart.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws