Waan jezelf rallypiloot in deze Ford MS-RT-busjes

-

Ford heeft de Transit, Tourneo en hun Connect-versies langs bestelwagenspecialist MSRT gestuurd voor een optische kuur. Het resultaat zijn deze rally-geïnspireerde busjes. Altijd al Sebastien Ogier willen zijn?

Technisch verandert er weinig, het gaat vooral om het optische. Daardoor verandert je loodgietersbusje qua looks in een echt rallymonster. Mistlichten, een front splitter en een agressievere bumper tooien de voorzijde, terwijl de wielbogen extra koelsleuven hebben. MS-RT monteert 18 inch OZ Racing wielen onder de bestelwagens. Achteraan vormen een nieuwe diffusor en dakspoiler het sluitstuk. De Ford Transit Custom krijgt een dubbele uitlaat terwijl de Transit Connect maar liefst vier uitlaten meekrijgt. De kleuren die je ziet, zijn overigens specifieke kleuren van Ford's Special Vehicle Operations-afdeling (SVO).

Binnenin verandert er ook wat. Nappa-leder en suede inleg, met de hand geïnstalleerd, een aangepast sportstuur met koolstofvezel inlegstukken en aangepaste tellers. De SYNC3-infotainment en navigatie blijft behouden, bi-xenon zit erop, en ook de achteruitrijcamera blijft erbij.

Motorisch dus geen wijzigingen. In hetgeval van de Transit Custom is dat geen probleem, want die wordt geleverd met de stevige 2.0 EcoBlue diesel met 185 pk en 415 Nm koppel. Je kan kiezen voor een manuele of automatische zesversnellingsbak.

De Transit Connect krijgt in MS-RT uitvoering de 120 pk sterke 1.5 EcoBlue diesel, met 270 Nm koppel. Ook hier is er een manuele zesversnellingsbak beschikbaar, de automaat heeft acht verzetten.

De MS-RT Transit Connect en Transit Custom kunnen besteld worden via het Ford dealernetwerk over heel Europa. Hoeveel de prijs van de set extra kost, is ons niet ter ore gekomen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws