350 pk voor toekomstige Ford Focus RS?

Nieuwe Ford Focus RS 350 pk 2.3 viercilinder manuele zesbak

De Focus ST is nog maar net gelanceerd en de geruchten over een nieuwe RS komen al naar boven. Volgens Auto Express gaat deze in 2014 gelanceerd worden en krijgt hij de 2.3 EcoBoost mee die niet minder dan 350 pk moet gaan produceren.

De overtreffende trap van de Focus lijn is altijd al een sterk staaltje techniek geweest. Waar de vorige generatie nog 305 pk kreeg uit een 2,5l vijfcilinder moet de nieuwe er niet minder dan 350 krijgen, en dat uit een 2,3l viercilinder. Deze nieuwe motor zou volgens sommige geruchten ook gebruikt kunnen worden in de 2015 Ford Mustang.

De aandrijving gebeurt nog altijd langs de voorwielen. Voor al die kracht toch iets of wat gecontroleerd op de baan te brengen is Ford aan een nieuwe actieve gelimiteerde slipdifferentieel (E-diff) aan het werken.

De overbrenging gaat naar alle waarschijnlijkheid via een manuele zesbak gebeuren. Of Ford's PowerShift automaat met dubbele ontkoppeling ook als optie beschikbaar gaat zijn is nog af te wachten. De ingenieurs vrezen volgens de geruchten dat de automatische overbrenging te veel gewicht met zich mee gaat brengen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Yvesw 13:47
afbeelding van Yvesw

@Speedy_430: Is de huidige RS dan zo slecht? Ik dacht dat ze er altijd zeer lovend over deden?

Mijn inziens kunnen ze ook best 4WD introduceren al zal het - zoals Nathan al aanhaalde en ik hier nu tussen gedachtestreepjes neerpoot - de prijs gigantisch de hoogte induwen. Aan de andere kant... De RS is al lang geen "betaalbaar" bakje meer. Kunnen ze er beter "the best a man can get" van maken. Mensen die dan een "goedkopere" scheurijzer FOrd Focus willen, vinden hun gading wel bij de Focus ST. Meer dan genoeg kracht (meer dan de 1st gen Focus RS trouwens) en al onhandig genoeg in het dagelijks gebruik...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws