Toyota overweegt 300 pk sterke GT86

Toyota GT86 Griffon

Zonet je toetsenbord/ tablet in de lucht gesmeten van geluk? Dan moeten we je droom wel even doorprikken. Het gaat om een GT86 geprepareerd door TRD die zou deelnemen in zijn eigen betaalbare raceklasse.

Toyota nam de GT86 TRD Griffon mee naar het Goodwoord Festival of Speed. De Griffon perst rond de 300 pk uit de standaard 2.0 boxermotor. Nu beginnen we te praten Toyota!

GT86 op steroïden

Niet enkele aan de motor is gesleuteld - wat je al kon afleiden van de foto's -, een aantal bodypanelen zijn vervangen door carbon exemplaren en het interieur is gestript naar een racesetup (lees: stuur, stoel, drie pedalen en een pookje). Achter de velgen zitten grotere remmen en heel de carrosserie is versterkt. De daadwerkelijke bodykit is geleverd door TRD en zou zo in onze tuners editie passen.

Toyota GT86 Griffon

One-off met doorgroeimogelijkheden

Toyota zelf zegt dat ze de wagen al uitgebreid hebben getest en dat ze al een tijd lang proberen om een track record af te snoepen van Ferrari. Die heeft op een Japans circuit, waar ze de naam niet van verklappen, een tijd heeft neergezet van onder één minuut. Wij denken alleszins dat het om Tsukuba Circuit gaat, een klein/ technisch circuit waar je meer tijd wint met handeling dan met rauwe power.

Toyota GT86 Griffon

Het Japanse merk blijft er bij dat het om een one-off gaat, maar overweegt wel om de wagens gelimiteerd te produceren voor een eigen raceklasse. Het goede nieuws voor ons? Toyota heeft zonet een 300 pk sterke GT86 gepresenteerd! Dus ze weten hoe ze meer kracht uit de wagen kunnen halen. Productieversie Toyota, productieversie...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws