Werkt Toyota mee aan de BMW Z4?

BMW Z4

"BMW werkt niet mee aan de nieuwe Toyota Supra, verrassend genoeg werkt Toyota mee aan de opvolger van de Z4.", dat is wat een Australisch magazine te horen kreeg van haar bronnen bij de Duitse constructeur BMW.

De BMW Z4 is bijna aan vervanging toe. Na de facelift is het binnenkort tijd voor een nieuwe generatie, eentje die volgens de geruchten samen met Toyota zal ontwikkeld worden. Dat Toyota veel te zeggen krijgt in het design van de Z4 betwijfelen we, we rekenen eerder op hun kennis inzake hybridetechnologie. Een Z4 hybride zou anno 2015 geen verrassing mogen zijn.

BMW zou ook enkele materialen en constructietechnieken, die het leerde bij de productie van de i3 en i8, gaan implementeren in de Z4. Daardoor zouden ze het gewicht kunnen terugdringen met enkele tientallen kilo's.

In welke mate de geruchten de waarheid weergeven blijft de vraag. Feit is dat beide constructeurs samenwerken en dat ze beide van elkaar te leren hebben. Het is al lang geweten dat ze samen een sportwagen gingen ontwikkelen. Misschien is deze nieuwe Z4 dan wel die sportwagen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws