Nieuwe generatie Phaeton wordt groter en lichter

Nieuwe generatie Phaeton wordt groter en lichter

Persoonlijk dacht ik dat Volkswagen weinig toekomstmuziek zag in een nieuwe generatie Phaeton, maar niets blijkt minder waar.

Cijfers hebben we uiteraard niet. Maar een rapport bevestigd dat de nieuwe Phaeton een stuk groter zal worden en daarmee nog meer dan voordien als limo zal worden gepositioneerd. Inzake technologie zal er veel aandacht geschonken worden aan de body die volledig uit aluminium zou worden vervaardigd. Onder de kap zou de gekende W12 allicht naar de prullenmand doorverwezen worden, in plaats daarvan komen kleinere motoren en allicht ook een plug-in hybride variant.

Volgens geruchten die vorig jaar de ronde deden, ging Volkswagen met een eerste concept klaar staan op het autosalon van Detroit, maar daarvoor was Volkswagen duidelijk nog niet klaar. Een productievariant lijkt dus nog erg ver weg. Hoewel. De huidige generatie gaat al van 2002 mee en kreeg in 2007 en 2010 dan wel een update, echt modern is de Phaeton allerminst.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 08:41
afbeelding van Adriaan

Maar de hij rijdt wel zoals een droom. Komt echt dicht in de buurt van de s klasse, persoonlijk vind ik dat echt een droom auto :p

DIRK VANOVERBEKE 22:17
afbeelding van DIRK VANOVERBEKE

De Phaeton overtreft ieder ander voertuig en hopelijk komt er binnenkort een
opvolger want ik weet niet wat ik anders zou moeten kiezen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws