Kijk even mee naar Mercedes-AMG EQGT [Render]

mercedes-amg GT EQ EQGT Render

Tot nog toe zien de meeste premium automerken de elektrowagen als een prestigeproduct. En wat is er nu meer prestige dan een elektroversie van je sportwagen? De AMG-afdeling van Mercedes zou het alvast plotten met de huidige GT. Verwelkom de EQGT.

De EQ-lijn van Mercedes moet een familie van elektrowagens worden. Sinds kort hebben we de EQC - een "elektrische GLC" -, op termijn komen er een hoop andere versies bij. In de wandelgangen wordt er ook gefluisterd over een sportwagen.

Geen complete verrassing, want AMG produceerde eerder al een elektrische sportwagen. Destijds op basis van de SLS. Die SLS Electric Drive teerde op vier elektromotoren (één aan elk wiel) die gezamenlijk goed waren voor dik 700 pk en 1.000 (!) Nm. Komt er een elektrische versie van de AMG GT, dan zal die waarschijnlijk een iets bravere set-up gebruiken. Kwestie van ook wat uit te kunnen pakken met een deftige range.

De pas gelanceerde EQC doet het trouwens ook al met +400 pk (+700 Nm) en een range van zo'n 300 kilometer. Waardoor de lichtere AMG GT in EQ-vorm best wel eens straf uit de hoek kan komen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws