"Porsche werkt aan elektrische Boxster"

PORSCHE BOXSTER E CONCEPT (2011)

De geruchten doen al een tijd de ronde maar dezer dagen zou Porsche aan een elektrische Boxster werken. Kijken we binnenkort naar de 718 e-Boxster?

In 2011 stelde Porsche de Boxster E voor aan het publiek. Een concept car die veelbelovend oogde maar waarna het erg stil bleef rond een mogelijke elektrische instap-Porsche. Tot nu, want een insider van Porsche vertelde aan Car and Driver dat de Duitsers hard hun best doen om het Boxster EV-project nu te doen slagen. De grootste hindernis is het extra gewicht van onder meer de batterijen, waardoor het moeilijk is om het rijgedrag even fluks te houden als bij een reguliere 718 Boxster en Cayman.

PORSCHE BOXSTER E CONCEPT (2011)

Voor de ontwikkeling zou Porsche volgens ontwikkelingsleider Michael Steiner werken op eenzelfde manier als bij de Mission E concept, waaruit later de Taycan geboren werd. Het platform waarop de Boxster EV komt te staan zal alvast afwijken van het PPE-platform waarop de toekomstige elektrische Macan komt te staan. Behalve deze twee wagens verwachten we binnenkort ook een elektrische Cayenne, die dan de concurrentie moet aan gaan met onder andere de Audi e-tron.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws