Volkswagen legt deadline verbrandingsmotor op 2035

Volkswagen verbrandingsmotoren 2035

Vanaf 2035 wil Volkswagen in Europa geen verbrandingsmotoren meer aanbieden. Dat zegt Volkswagens verkoopsdirecteur Klaus Zellmer in een interview aan de Duitse krant Münchner Merkur. Andere continenten krijgen nog iets langer respijt.

“We hebben glasheldere doelen en mijlpalen: ten laatste in 2050 is onze volledige vloot CO2-neutraal. In Europa stoppen we tussen 2033 en 2035 met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren, in de Verenigde Staten en China iets later.” Met die woorden voegt verkoopsdirecteur Klaus Zellmer Volkswagen toe aan het lijstje met automerken dat binnen afzienbare tijd de verbrandingsmotor uitzwaait.

Daarmee hoopt het Duitse merk ruimschoots te kunnen voldoen aan de Europese uitstootnormen, die de komende jaren steeds strenger worden. Volkswagen volgt in het kielzog van stalgenoot Audi, dat vanaf 2026 alleen nog elektrische modellen wil lanceren en ten laatste tegen 2033 het laatste model met verbrandingsmotor uitgezwaaid wil hebben.

Volkswagen verbrandingsmotoren 2035

Niet wereldwijd

Opvallend bij beide merken is dat de deadline niet wereldwijd geldt. Audi houdt de deur nog op een kier voor de Chinese markt, waar de vraag naar verbrandingsmotoren nog steeds groot blijft. Volkswagen houdt het in eerste instantie alleen bij Europa. De Verenigde Staten en China volgen “iets later”, in Zuid-Amerika en Afrika wil het eerst politieke beslissingen en de uitrol van elektrische infrastructuur afwachten.

De Volkswagen-groep lijkt dus de strategie van Ford aan te nemen. Dat merk kondigde zijn deadline voor verbrandingsmotoren aan in 2030, maar houdt het eveneens alleen op Europa. Merken als Volvo en de Jaguar Land Rover-groep zijn wel strikter in hun beslissingen: zij hakken de knoop door om overal afscheid te nemen van de verbrandingsmotor.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jos D. 18:00
afbeelding van Jos D.

Nog ver genoeg in de toekomst om het nog alle kanten uit te laten gaan.

a b 11:42
afbeelding van a b

Ik denk in de automotive wereld dat dit niet zo ver in de toekomst is. Daar gaan ettelijke jaren over voor veranderingen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws