Maakt Tesla Superchargers binnenkort voor iedereen toegankelijk?

Tesla Supercharger openbaar

Tesla zou zijn Superchargers, het efficiënte en alomtegenwoordige snellaadnetwerk, binnenkort voor iedereen openstellen. Dat blijkt uit documenten van een Noorse lokale overheid. Voorlopig is snelladen aan een Supercharger alleen voorbehouden voor Tesla-eigenaars.

Terwijl heel wat klassieke automerken hun klanten richting Ionity sturen, wordt dat snellaadnetwerk nog volop uitgerold. Tesla-rijders lachen ondertussen in hun vuistje, want zij kunnen al jaren rekenen op een wijdverspreid en performant snellaadnetwerk. De zogenaamde Superchargers waren in eerste instantie zelfs gratis, maar daar is Tesla de laatste jaren van afgestapt.

Tesla Supercharger openbaar

Subsidieaanvraag

Tesla houdt zijn Superchargers strikt voorbehouden voor zijn eigen klanten, maar de Californiërs hebben al een paar keer te kennen gegeven dat ze openstaan voor samenwerkingen met andere merken. Die plannen lijken nu ook concreet te zijn, zo blijkt uit documenten van een Noors provinciebestuur.

De Californische constructeur had er een subsidieaanvraag ingediend om er zijn lokale snellaadnetwerk uit te breiden. Het bestuur van de provincie Vestland reikt echter alleen subsidies uit als de snelladers ook publiek toegankelijk worden gemaakt. Dat zou voor de Superchargers in kwestie het geval zijn vanaf het derde kwartaal van 2022.

Geen alleenstaand geval

De aanvraag in Noorwegen lijkt geen alleenstaand geval te zijn. Eerder liet de Duitse minister van verkeer Andreas Scheuer (CSU) zich al ontvallen dat hij met Tesla in gesprek was over publiek toegankelijke snelladers. Ook in Zweden zou Tesla een gelijkaardige aanvraag hebben ingediend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 15:57
afbeelding van John

Als je subsidies krijgt (die worden betaald door iedereen), dan vind ik het maar normaal dat de overheid eisen stelt om deze ook publiekelijk toegankelijk te maken.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws