Hoop voor sedan en break: Volvo gaat ermee door

Volvo V90 2022

Als je denkt aan een break, dan moet één van de eerste beelden die je te binnen schiet toch een Volvo zijn? Als het van de CEO van het merk afhangt zal dat ook zo blijven, want Volvo houdt nog even vast aan de station- en sedanvormen. Sterker nog: ze willen hun S- en V-modellen nog aantrekkelijker maken.

Tussen al het nieuws van fabrikanten zoals Citroën, Ford, Opel en deze week zelfs nog Volkswagen die hun breaks en vooral hun sedans uit het gamma schrappen, zou de liefhebber van de traditioneel gelijnde automobiel bijna de hoop verliezen. Ook voor Volvo-fans werd het spannend want de S- en V90 zijn na 6 jaar dienst bijna aan vervanging toe. CEO Hakan Samuelsson biedt nu echter een houvast, want hét icoon uit de sedan- en station-geschiedenis geeft nog niet op.

Aerodynamica boven verkoopcijfers

In een interview met het Britse Autocar liet Samuelsson namelijk weten dat de volgende generatie van Volvo’s S- en V-modellen momenteel in ontwikkeling is, en dat die er nog steeds als sedans en breaks uit zullen zien. De CEO lichtte ook al een tipje van de sluier op vlak van design, want hij vertelde dat de opvolgers een “minder vierkant” koetswerk gaan krijgen. In de plaats van terug te grijpen naar de baksteen-Volvo’s van weleer zouden de nieuwe sedans en breaks eerder een dynamisch coupé-silhouet gaan vertonen.

Volvo S60 2022

Dat verklaart ook meteen waarom de Zweden nog vasthouden aan de lagere carrosserievormen, want dat doen ze niet zomaar om nostalgische redenen. Volgens Samuelsson moeten fabrikanten in tijden van elektrificatie namelijk inzien dat aerodynamica een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst van de auto. Hoewel de XC60 vorig jaar op zich al meer verkopen liet optekenen dan alle S- en V-modellen samengeteld ziet de Zweedse constructeur dus toch geen toekomst in een line-up van uitsluitend hoge auto’s. Vanaf maart dit jaar geeft Samuelsson het CEO-schap bij Volvo trouwens uit handen, maar met die verhelderde inzichten zouden wij hem alvast overwegen als voorzitter van onze Save-the-Station-club.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws