Officieel: Ford Evos is toekomst van Mondeo

FORD EVOS (2021)

Ford haalt vandaag het doek van de Evos. Dat zegt je misschien niet zoveel maar het is de wagen die binnen afzienbare tijd de Ford Mondeo's in ons straatbeeld mag gaan vervangen.

Met de Evos doet Ford iets wat ook Citroën met de C5 X al deed: ze gummen de lijn tussen de stationwagon en de SUV wat verder uit. De Evos is dan ook een crossover die het midden houdt tussen beide en toch een duidelijke hint geeft naar de Mustang Mach-E.

chinese bouw

De Ford Evos wordt voorgesteld op de autoshow van Shanghai en de wagen werd ook ontwikkeld door een team in China. Ook de productie zal daar gebeuren, in de fabrieken van de Changan Ford joint venture. De voorzijde van de Ford Evos heeft dan ook veel weg van de Ford Equator, ook al een model dat voor China gebouwd wordt. De verzonken deurgrepen zijn dan weer overgenomen van de Mustang Mach-E.

FORD EVOS (2021)

uitgesmeerd scherm

Voor het interieur gomt Ford nog wat verder uit, zodat ze er een wide-screen van maar liefst 1,1 meter kunnen neerplanten. Er zit een 12,3 insch scherm in voor het intussen volledig digitale instrumentenpaneel en daarnaast zit een 4K-touschscreen van zomaar even 27 inch groot. Het systeem draait met Fords SYNC+ 2.0 met Baidu AI technologie, volgens Ford kan je dat zien als een virtuele assistent. Met over-the-air updates wil Ford ervoor zorgen dat je niet telkens langs de dealer moet om aanpassingen te laten uitvoeren.

FORD EVOS (2021)

Verdere info en specificaties zijn voorlopig nog schaars, zodat we je niet kunnen voorzien van de technische info die je verwacht van een elektrisch model. Die data komen later, wanneer ook de Europese of Amerikaanse varianten worden voorgesteld. Tegen dan hopen we ook een achteraanzicht te pakken te hebben.

FORD EVOS (2021)

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 10:07
afbeelding van FLP

Vele elektrische auto's hebben al die oerlelijke (half-)SUV-look o.w.v. de batterijen in de vloer. Maar waarom ze wagens zoals deze en de C5 met opzet zo lelijk maken? Daar ben ik toch helemaal niet mee mee..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws