Vanlife on a budget: Dacia-topman belooft camper op Jogger-basis

Dacia Jogger 2022

Sinds corona onze intercontinentale reisplannen aan banden legde wil heel de wereld een camper, en dan nog het liefst zo goedkoop mogelijk. Dat is ook Dacia niet ontgaan, zo blijkt, want zij zouden nu aan het werken zijn aan een kampeerklare versie van hun Jogger.

Was je al ietwat in de war over de carrosserievorm van de Dacia Jogger? Had je voor jezelf nog niet helemaal beslist of je hem nu als crossover-SUV, als break of net als MPV ging aanspreken? Dan maakt Dacia je mentale determinatie binnenkort misschien nog wat moeilijker, want zij zouden aan het werken zijn aan een kampeerversie voor hun nieuwe gezinswagen. En zoiets is doorgaans voorbehouden voor bestelbusjes...

Jogger-home?

In een interview met het Britse Auto Express liet Lionel Jaillet, de vicepresident van productontwikkeling binnen Dacia, namelijk vallen dat de Jogger-camper al volop in ontwikkeling is. Volgens Jaillet past dat perfect binnen het avontuurlijke plaatje van het model, maar iets zegt ons dat ze daarmee gewoon ook slim inspelen op de groeiende trend van betaalbare kampeerbusjes. Dacia zou nog niet beslist hebben of dit een apart model wordt, of gewoon een pakketje dat je optioneel aan je Jogger-configuratie kan toevoegen. Dat zou er natuurlijk ook van afhangen welke uitrusting de constructeur zoal op deze Jogger-home zou monteren — en die naam laten we bij deze alvast registreren.

Dacia Jogger 2022

Verwacht natuurlijk geen extreme luxe, want zelfs rechtstaan achterin een Jogger lijkt ons te hoog gegrepen. Het model beschikt echter wel over voldoende ruimte om erin te kunnen slapen indien er een achterbank gemonteerd wordt die platgelegd kan worden. Daarnaast zien we ook wel een basis-keukenblokje passen in de koffer — wat in onze contreien trouwens verplicht is om de fiscale status van 'camper' te bereiken. Dergelijke toevoegingen zouden de Jogger-camper in het vaarwater van pakweg de Volkswagen Caddy California brengen, al hebben we een vermoeden dat de Roemeen kostentechnisch eerder in de buurt van de gemiddelde zelfbouwcamper zal blijven.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws