Ook Fiat belooft EV van minder dan 25.000 euro: de volgende Panda

Fiat Panda EV 2023

De Fiat Panda is stilaan aan vervanging toe, en die vervanging belooft iets heel interessants te worden. Zo zou de iconische stadswagen in zijn volgende generatie een elektrische variant krijgen, en die vervoegt een groeiende lijst van aankomende sub-25.000 euro EV’s.

Binnen een dik decennium moeten we allemaal aan de stekker, maar voor dat gebeurt moet er nog flink wat veranderen. Dan hebben we het niet alleen over de laadinfrastructuur maar ook over de prijzen, want anno 2023 is het in elektroland nog kiezen tussen zo’n 40.000 euro uitgeven of achterkomen in een Dacia Spring. Er komt echter verlossing aan, want zowel de Volkswagen ID. 2All als de Renault 5 en de Citroën ë-C3 zouden EV’s worden met een prijskaartje van “minder dan 25.000 euro”… En daar komt er in de loop van volgend jaar nog eentje bij.

"Tesla voor het volk"

In een interview met persagentschap Bloomberg heeft Fiat-baas Olivier Francois namelijk een paar feitjes laten vallen over de aankomende Fiat Panda, en dan over één variant in het bijzonder. Zo zou de Panda een elektrische versie krijgen, en de kans is groot dat die dezelfde technische basis zal delen als die ë-C3 van concerngenoot Citroën. De CEO verklapt namelijk al dat er flink wat gelijkenissen tussen beide modellen zullen zijn, en ook de prijs is daar eentje van. Net als de Citroën moet de aankomende Panda EV minder dan 25.000 euro gaan kosten, wat dan weer mooi past binnen Fiats ambitie om, zoals vorig jaar beloofd, “het Tesla voor het volk” te worden.

Fiat Panda EV 2023

Meer technische gegevens krijgen we nog niet te horen, al kunnen we ons wel al iets bij het design van de nieuwe Panda voorstellen. Zo vind je op de wand van vrijwel elke Fiat-dealer al een paar jaar een poster van de Centoventi Concept, een studiemodel dat in 2019 een voorsmaakje wou geven van toekomstige Fiats. Dat studiemodel nam toevallig of niet de vorm aan van een Panda-achtige, en eerder liet de CEO al weten dat de volgende Panda dan ook op de Centoventi Concept gaat lijken. Ons niet gelaten als je die knapperd straks in elektrische vorm voor je casa kunt parkeren voor minder dan 25.000 euro…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws