Officieel: Citroën Berlingo en Jumpy Multispace

Met een vernieuwde stijl en een modernere lijn tonen de vernieuwe Citroën Berlingo en Citroën Jumpy Multispace zich aan het publiek. Kijk je even mee naar de verschillen? Citroën maakt zich sterk dat de Berlingo in vele opzichten verschilt van de pre-facelift. Vooraan gaat het om een aangepast radiatorrooster dat er wat meer uitspringt. De lichtblokken werden hertekend, zodat de richtingaanwijzers nu geaccentueerd worden door een blauwe segmenten. ook werd de voorbumper wat hertekend.

Aan de zijkant vinden iets aerodynamischer spiegelhuizen een plaatsje en toont Citroën nieuwe Airflow-wieldoppen (naargelang de versie). Achteraan gaat het vooral om wat extra logo's, met het Multispace-logo als nieuwigheid. De lichten werden iets donkerder, zoals Citroën vaak doet bij een facelift.

Binnenin werden de interieurkleuren en -afwerkingen herbekeken en naar een moderner niveau gebracht. Voor het koetswerk heeft Citroën twee nieuwe kleuren, Nocciola-bruin en Belle-île blauw.

(klik op de afbeelding voor de galerij)[

Officieel: Citroën Berlingo en Jumpy Multispace

]1

Voor de Berlingo werd ook aan de motoren gesleuteld. Zo is er de nieuwe 1.6 e-HDi, indien gekoppeld met de gerobotiseerde versnellingsbak haalt hij een CO2-uitstoot van 125 g/km. Citroën gebruikt geen pookje bij deze gerobotiseerde bak, een draaiknop zorgt voor het schakelen. Daardoor blijft de ruimte tussen bestuurder en voorste passagier vrij voor andere dingen.De HDi 75 en HDi 90-motoren verlagen de uitstoot van 139 naar 135 g/km. De HDi 110 krijgt er 5 pk bij en wordt een HDi 115. Verder is er nog de 1.6 VTi met 95 of 120 pk voor de benzineliefhebbers.

De Jumpy Multispace krijgt ook een aangepast front. Het hertekende verchroomd radiatorrooster omvat de hertekende Citroën-chevrons. Achteraan werden ook Multispace-monogrammen aangebracht. Voor de koetswerkkleuren valt te zeggen dat Citroën Hickory-brin toevoegt. De Jumpy Multispace is beschikbaar als diesel, met 95, 125 of 160 pk.

(klik op de afbeelding voor de galerij)[

Officieel: Citroën Berlingo en Jumpy Multispace

]2

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yvesw 12:27
afbeelding van Yvesw

Lijkt me een zeer handige, praktische wagen en elk model wordt hij net iets mooier... Maar shht.. Don't tell anyone ;)

Capitein Michel Haddock Angelo 13:27
afbeelding van Capitein Michel Haddock Angelo

aangezien dat ik niet kan inloggen, dan maar mijn reactie als anonieme zeebonk:
dankjewel Yves, da hoorde inderdaad nie vaak dat iemand zoiets luidop schrijft! :-p en ik moet zeggen dat ik dat zelf ook al jaren vind/zie, dat die Berlingootjes er model na model beter uitzien... op de koop toe zijn ze superpractisch en verbazend zuinig voor het gewicht/volume die je in beweging zet.... vandaar ook mijn keuze vorig jaar in Februari, bijna exact een jaar geleden om er ene aan te schaffen. en heb er nog steeds geen spijt van maar...
nu ik bovenstaand artikel ontdek, en dus ook doorheb dat er een hertekening heeft plaatsgevonden met die kleine maar toch leuke details zoals donkere achterlichten, hertekend smoeltje met mooiere koplampen en 'alu-look' boordjes rond de mistlampjes enzo... denk ik "damn, khad nog een jaartje moeten wachten" maar bon, zo kan je elk jaar wachten op het volgende jaar... en op de koop toe "Beauty is in the eye of the beholder" maar vind het toch een ferm wagentje geworden tegenover het kale bestelbusje dat het vroeger was.

én na een jaar ervaring kan ik zeggen dat hij even leuk is om mee te rijden dan om naar te kijken! :-D
(zeker na 4 maart want vanaf dan heb ik er 40pk en 85Nm extra bij, ikkeblij!)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws