Toyota toont bovenkant van de i-Road EV concept

Toyota i-Road Concept

Toyota neemt volgende maand een opmerkelijke concept mee naar het autosalon van Genève. Op het eerste beeld zien we dat de i-Road serieus wat trekjes heeft van de Renault Twizy. Het zal dan ook een soortgelijke wagen worden.

Er is nog maar bitter weinig info over de i-Road maar uit de persboodschap kunnen we toch enkele zaken ontleden.

Zelf omschrijven ze het als:
"De Toyota i-Road is ontwikkeld als een compact en leuk emissie-vrij mobiliteits-concept, dat een vlugge en efficiënte manier van urban transport kan bieden voor twee personen."

Afleidend uit deze omschrijving kunnen we stellen dat de i-Road elektrisch zal zijn (emissie-vrij) en twee mensen achter elkaar kan vervoeren (afgaande op de foto). Uiterlijk krijgt hij voorwielen die uit de carrosserie komen net zoals bij F1-wagens. De topsnelheid zal waarschijnlijk wel iets lager liggen dan laatstgenoemde.

In Genève wordt deze Twizzy-concurrent voorgesteld.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Yvesw 16:41
afbeelding van Yvesw

Laat de battle voor elektrische 1+1 mini personenwagentjes maar losbreken! Ik kan niet wachten op de interpretaties van BMW/ Audi / Mercedes...
Met een gentleman's agreement op 85km/u. Of je moet natuurlijk het "performance package" van 2000 euro nemen, dan wordt het 90km/u. :-)

Yvesw 21:50
afbeelding van Yvesw

Die van Audi was ik al helemaal uit het oog vergeten! Zal met het succes van de Twizzy misschien terug van onder het stof worden gehaald...

Yvesw 14:18
afbeelding van Yvesw

Mensen die in de stad wonen en het kotsbeu zijn om continu uitlaatgassen te moeten inademen? Er is zeker een markt voor, neem het maar van mij aan ;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws