Audi A3 e-tron: noem hem geen Hybrid

Audi A3 e-tron

Audi geeft de A3 e-tron liever niet de benaming 'Hybrid' mee, zoals bij de A6 en A8 met twee aandrijvingen wel het geval is. Liever kiezen ze voor e-tron, een naam die ze eerder al op wat andere concept cars plakten.

e-tron staat namelijk voor de conceptversie van wat een latere hybride wordt. Vergis je overigens niet, deze A3 e-tron krijgt een andere samenstelling dan de in Shanghai getoonde concept car. Audi maakt gebruik van het gekende recept, al wordt de 2.0 TFSI uit de grotere modellen nu vervangen door een 1.4 TFSI met 150 pk en een elektromotor van 75 kW. Het gecombineerd vermogen bedraagt daardoor 204 pk met een maximum koppel van 350 Nm.

Audi A3 e-tron

In elektrische modus is de topsnelheid begrensd op 130 km/u. De A3 e-tron kan zowel puur elektrisch, in een combinatie van elektro- en benzinemotor of enkel door de benzinemotor worden aangedreven. De topsnelheid bedraagt dan 222 km/u en hij duwt je in 7,6 seconden van 0 naar 100 km/u. Het gemiddeld verbruik bedraagt 1,5 l/100 km en de CO2-uitstoot bedraagt dan slechts 35 g/km. Puur elektrisch is de radius beperkt tot 50 km.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 12:23
afbeelding van Yvesw

Knap detail voor het "stopcontact". Tot je het Audi-logo er per ongeluk uit trekt :-p

Wim 13:10
afbeelding van Wim

benieuwd hoe lang je elektrisch kan rijden tegen 130 :)

Carlos 17:35
afbeelding van Carlos

Tijdje terug was er sprake van de A6 E-tron Sportback (komt Audi mee naar buiten op de IAA). Daar zou de radius (elektrisch dan) liggen tussen de 75-100km :D Tegen welke snelheid is niet gezegd...

Sven 20:20
afbeelding van Sven

de render die daar bijhoorde was alvast fake, ik weet niet in hoeverre de info over de wagen zelf juist was

Carlos 21:21
afbeelding van Carlos

Dat hangt er vanaf of deze bal uit de geruchtentrommel valt in September :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws