Officieel: BMW 2-serie coupé

bmw 2-serie

De vraag of je een 1-reeks coupé of hatch gekocht had hoef je vanaf heden nooit meer te stellen. De 1-reeks coupé en dus ook de cabrio zullen vanaf vandaag gewoon 2-reeks heten. Welkom 2-serie.

Tien jaar na de lancering van de 1-reeks is er een gedeeltelijke opvolger. Lang verwacht en gisteren nog gelekt, de nieuwe 2-serie (F22) is een feit.

De BMW 2-serie is een stukje groter dan de 1-reeks: 108mm langer dan de hatch en 72mm langer dan de 1 coupé waardoor het totaal voor de 2-serie op 4,43 meter komt. Ook de spoorbreedte werd aangepakt: +41mm tot 1.521mm vooraan en +43mm tot 1.556mm achteraan.

Zoals gewoonlijk pakt BMW bij haar lancering vooral uit met de sportiefste versie, want die zien er gewoon beter uit. Vanaf vandaag is er dus ook meteen een M Sport Package beschikbaar op de 2-serie. De standaard pakketten heten Sport Line of Modern Line, die namen kenden we al.

Officieel: BMW 2-serie coupé

Onder de kap schuilen er benzine- en dieselmotoren. Het dieselaanbod gaat van start met een 218d (136 of 142pk), een 220d (184pk) en een 225d (218pk). Wie liever benzine tankt kan voor een nieuwe TwinPower Turbo-viercilinder kiezen met 184 pk, daarmee krijg je de 220i badge op de kont geplakt. De M235i is de straffere met een zes-in-lijn en 326pk. Die topvariant krijgt een adaptieve ophanging, een elektronisch sper op de achterkant en wat sportievere snufjes zoals spoiler en sideskirts.

Officieel: BMW 2-serie coupé

De 2-serie coupé heeft dan wel twee deuren, er zou plaats moeten zijn voor vier inzittenden. De koffer is 390 liter groot, dat is 20 liter meer dan de 1-reeks coupé. BMW heeft standaard airco mee, maar daar stopt het dan ook. De optielijst blijft erg indrukwekkend. Je kan zelf Facebook & Twitter laten installeren op je infotainmentsysteem.

Officieel: BMW 2-serie coupé

Vanaf maart 2014 kan je de 2-serie bewonderen in de showroom. We vroegen BMW België om de prijzen, maar voorlopig nog zonder antwoord.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws