Bentley en Rolls Royce noteren beste jaar aller tijden

Bentley en Rolls Royce noteren beste jaar aller tijden

Niet alleen Maserati heeft er een goed jaar opzitten, de Britse luxebouwers Rolls Royce en Bentley hebben nooit meer wagens verkocht dan in 2013.

Rolls Royce zegt in 2013 niet minder dan 3.630 wagens te hebben geleverd, daarmee zet Rolls Royce voor de vierde jaar op rij een nieuw record neer en sluit het 2013 af met de hoogste verkopen aller tijden. Daarmee is Rolls Royce ook nummer 1 in zijn segment van wagens +200.000 euro.

De grootste groeimarkt voor Roll Royce is uiteraard het Midden-Oosten (+17%) snel gevolgd door China met +11%. Japan, Duitsland, Qatar en Canada groeiden ook sterk inzake verkoop. China en de Verenigde Staten van Amerika blijven de grootste markten voor het Britse merk.

Het grootste geld haalt Rolls Royce uit hun Bespoke Personalization programma waar bijna elke verkocht Phantom onder handen werd door genomen. Drie op vier Ghosts werden intern gepersonaliseerd naar de wensen van de klant. Ook de Wraith, die sinds maart 2013 te koop is, heeft al wat bestelbonnen op zijn naam staan.

Grote concurrent Bentley verkocht in 2013 niet minder dan 10.120 wagens, dat is 19% meer dan 2012 toen ze 8.510 wagens verkochten. De grootste markt voor Bentley is het Amerikaanse continent, goed voor 28% van de totale verkopen. De Aziatische markt, Midden-Oosten en Europa groeiden significant ten opzichte van 2012.

Binnen het gamma had de Bentley Flying Spur het grootste succes met 2.005 verkochte exemplaren in de laatste vier maanden van 2013. Een enorme stijging ten opzichte van zijn voorganger die 2.700 keer werd verkocht per jaar.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws