Renault gaat #Under8 op de Nürbugring

Renault Sport komt 16 juni naar buiten met een mysterieus model. Eentje die - als het van ons afhangt - openlijk de aanval opent op de Seat Leon Cupra. Die deed namelijk een rondje groene hel onder de 8 minuten. Hipper teasen dan met een hashtag, is bijna onmogelijk.

Ver moet je niet nadenken over de #Under8-teaser. Alle merken die Hot Hatches produceren maken er een erezaak van om de snelste Nürburgringracer te maken. Momenteel ligt de fakkel in het kamp van Seat. Die stuurden de Leon Cupra in een stevige 7:58:4 over de natte droom van elke constructeur. Renault? Die hebben momenteel een Mégane RS 265 Trophy in de garage staan met een 'tergend trage' tijd van 8:07:97. Tijd voor verandering dus.

The race is on

Veel weten we nog niet over de wagen buiten dat - afgaande op de logo's onderaan de teaser - Ohlins, Akrapovic en Michelin zich bemoeit hebben. Logischerwijs kijken we binnenkort naar een extra hete Mégane RS die het dan kan gaan opnemen tegen de Opel Astra OPC Extreme, de Seat Leon Cupra en de Volkswagen Golf R400 (al heeft die laatste vierwielaandrijving). Dat daarbij soms vergeten wordt dat zo'n wagens veelal geen nut meer hebben op de openbare weg (wegens: te hard, te luid en te oncomfortabel), moeten we er dan maar bijnemen.

Renault-Under8-Teaser

En de 2de teaser staat ook weer online

Renault-Under8-Teaser

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Yvesw 14:54
afbeelding van Yvesw

Klopt ;-) Maar de 'geruchten' lopen de laatste tijd de spuigaten uit. Iedereen heeft nieuws zonder echt bewijs te kunnen geven, we wachten dus nog af :-)

ken 14:11
afbeelding van ken

In gewone trim, nou niet echt... De Seat had voor te beginnen al geen aircocompressor meer, had dikkere remmen (brembo), had PS Cup 2's, en nog een heleboel ophangingsparameters die getweakt waren specifiek voor de ring... Tot zover dus je 'gewone trim' ;)
Cheaters...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws