Volkswagen e-Golf: elektrisch rijden vanaf 35.900 euro

egolfleaked01

Met een vermogen van 85 kW en een verbruik van 12,7 kWh/100 km staat de e-Golf vanaf nu in de Belgische catalogus. Daarmee heeft Volkswagen de concurrent voor de Nissan LEAF en Ford Focus Electric nu helemaal in stelling gebracht.

Natuurlijk gaan ze er bij Volkswagen niet van uit de de e-Golf van bij het begin hoge toppen zal scheren. Hij is eerder bedoeld als imagobooster en mag ook de technologische evolutie van de Duitsers aan de klanten laten zien. Die klanten moeten daar dus 35.900 euro voor over hebben, minder dan wat je voor de elektrische Focus betaalt, die kost 39.990 euro. Een LEAF duikt met 2.990 euro wel een pak onder de prijs van de Duitsers.

hou uw krik...

Opties zijn er in de vorm van metaal- of parelmoerkleur en lederen interieurbekleding. Verder kan je ook opteren voor allerlei rijhulpsystemen, zoals Lane Assist of Park Assist. Laadkabels Mode 2 (10A) en Mode 3 Typ2 (16A) kosten 139 euro (voor beide samen), een oplaadcontact Combo 2 (EU) kost er 581 euro. Ohja, voor een krik en wagengereedschap in de wagen betaal je 18 euro extra.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Glenn 17:01
afbeelding van Glenn

Moeten bijbetalen voor uw krik, al even erg als moeten bijbetalen om een thuiskomerke in uw koffer te hebben liggen. Godbetert een volwaardig wiel, dat is zijn gewicht in goud waard bij sommige merken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws