Honda HR-V Prototype is terugkeer van een bekende

honda-hrv-prototype_02_0

Honda brengt de HR-V Prototype mee naar het autosalon van Parijs. Die moet de terugkeer luiden van de compacte SUV in Europa. Hij is rechtstreeks afgeleid van de Honda Vezel die in Japan al werd voorgesteld.

Het was nooit echt een verkoopstopper, maar rond de eeuwwisseling had Honda de grappig gelijnde HR-V bij de dealer staan. Het was misschien wel de ultieme legoblok op wielen. Diens opvolger - momenteel nog in 'conceptvorm' - is niet van plan om die fout opnieuw te maken.

Nu ja, fout, wij konden de HR-V wel smaken met zijn lollig uiterlijk. De nieuwe krijgt alleszins een stuk meer vouwlijnen toegemeten. Bekijk hem als een lauw afkooksel van de Lexus NX. En voor één keer is dat eigenlijk een compliment. Bij Honda hebben ze alvast een aardig Japans alternatief op de markt gezet voor de Opel Mokka's en Peugeot 2008'en van deze wereld.

Honda-hrv-prototype

Camionette onder de compacte SUV's

Verdere informatie is schaars, al pocht Honda nu al dat de HR-V 'de grootste interieurruimte in het segment' zal hebben. Verder krijgt-ie net zoals bij de Civic de Magic Seats-opstelling. Een trucje dat van elke Honda een camionette maakt qua spullenstouwcapaciteiten. Motorisch kan je best een kijkje nemen bij de Jazz, daar is deze HR-V namelijk op gebaseerd. Denk dan aan een 1.4-benzine, al kan een 1.6-diesel natuurlijk ook niet ontbreken.

Afspraak in Parijs voor alle informatie!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws