Mercedes viert overwinning F1 met speciale edities van de SL 63 AMG

mercedes-sl63-amg-world-championship-2014-collectors-edition_01

Mercedes domineerde dit jaar het Formule 1-kampioenschap. Om haar overwinning te vieren zullen ze een aantal exemplaren van deze SL63 AMG World Championship 2014 Collector’s Edition bouwen. Wagens die zijn samengesteld door teamrijders Hamilton en Rosberg.

Je moet het ons even uitleggen... je overwinning in een kampioenschap met lichtgewichte bolides met kleine V6-motoren vieren door een speciale reeks te maken van een van je zwaarste modellen met een V8 erin. Wij hadden een speciale reeks van de gloednieuwe Mercedes-AMG GT toch iets logischer gevonden. Maar goed, wij maken natuurlijk geen deel uit van de marketingsmachine van Mercedes.

Want we begrijpen het wel, de SL loopt wat op z'n laatste pootjes, dus er nog even de spotlight op zetten is altijd meegenomen. Mercedes gaat alleszins 19 exemplaren bouwen van deze World Championship 2014 Collector’s Edition. Daarbij kan je kiezen uit twee verschillende modellen die zijn bedacht door Hamilton en Rosberg. Afhankelijk van je keuze krijg je andere kleurtjes - zwart met oranje VS subtieler wit - en andere vloermatjes. Nee, geen grap. Want de thuiscircuits van de coureurs zijn gegraveerd in de matjes. In het geval van Hamilton is dat Silverstone en in het geval van Rosberg is dat Hockenheim.

mercedes-sl63-amg-world-championship-2014-collectors-edition_01

Motorisch moet je geen veranderingen verwachten. Al had het van ballen getuigd als Mercedes de kleine V6-motor vanuit hun F1-wagens in de gigantische sloep had geduwd. Kwestie van binnen 30 jaar een zeer unieke SL te hebben op de tweedehandsmarkt.

mercedes-sl63-amg-world-championship-2014-collectors-edition_01
mercedes-sl63-amg-world-championship-2014-collectors-edition_01

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 19:40
afbeelding van Carlos

//EDIT: Aangepast, bedankt. Waar is de tijd van de SL 55 AMG :-)

Carlos 21:57
afbeelding van Carlos

Desondanks blijft de SL63 een zotte bak!! :-p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws