Dodge Viper GTC heeft 25 miljoen verschillende gezichten

dodge-viper-gtc_01

Dus jij dacht dat je jouw Fiat 500, Mini Cooper D of ander klein grut extreem kon personaliseren? Dodge heeft de Viper GTC in de markt gezet met maar liefst 25 miljoen verschillende manieren om hem samen te stellen. Amerikanen zien het nu eenmaal graag groot.

Als basis neemt Dodge de Viper GT, al plakken ze er een C achteraan (waarschijnlijk van Customizable) en open ze daarmee een gigantische kleurboek waar Levis jaloers op zou zijn. Je kan jouw GTC in maar liefst 8.000 exterieurkleuren bestellen met nog eens 24.000 verschillende streepkleuren op de carrosserie. Daarnaast moet je ook nog eens kiezen uit 10 verschillende designs van velg, 16 interieurdesigns en 6 verschillende aerodynamische pakketten.

Bereken je al die verschillende combinaties, dan kan jouw Viper GTC er op 25 miljoen verschillende manieren uitzien.

dodge-viper-gtc_01

Zatte verhalen van Sneaky Pete

Al stopt daar het verhaaltje niet bij Dodge. Klanten krijgen namelijk een persoonlijke concierge bij het bedrijf die tijdens de bouw foto's en verhalen zal voorzien. Nee, niet van de wilde feestjes op vrijdagavond met liters Budweiser, wel van bijvoorbeeld het verfproces. Dat neemt namelijk - afhankelijk van de kleur - zo'n 140 tot 160 uur in beslag. Want niets is spannender dan elke ochtend een mailtje binnen te krijgen met een foto van verf die aan het drogen is.

Natuurlijk wel een aardig idee van Dodge, die personaliseringsmogelijkheden. Want op die manier word je niet meer gelimiteerd door de opgelegde keuzes van een merk. Al hebben we het beste nieuws achter gehouden. Nu ja, als je in Amerika woont, want zo'n Viper GTC kost je daar amper 94.995 dollar (zo'n 80.000 euro). Inderdaad, bijna evenveel als een Mini met wat opties hier...

dodge-viper-gtc_01

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws