Officieel: Opel Corsa OPC (2015)

opel-cora-opc-2015_04

Opel springt mee op de succestrein van de Hot Hatches met haar tweede generatie Corsa OPC. Die doet het voortaan met maar liefst 207 pk, 280 Nm en een sperdifferentieel. Haal je OPC-pet alvast maar boven.

De lak van de vijfde generatie is Corsa is nog niet helemaal droog, of Opel heeft al een OPC-variant klaar. Een slimme zet, want het segment van de snelle kleintjes viert hoogdagen. Bij Opel staat snel kleintje gelijk aan een 1.6-liter grote krachtbron met turbo die maar liefst 207 pk en 245 Nm weet op te wekken (280 in overboost). Goed voor een sprintje naar de honderd in 6,8 seconden en een topsnelheid van 230 km/u. Waarmee de potente Corsa recht in de speeltuin komt van de Renault Clio R.S., Fiesta ST en konsoorten.

Iets minder Johny

Het uiterlijk is tegenover de vorige generatie wat gedowntuned. Minder extreem, maar toch nog steeds dik. Zo krijgt de Corsa OPC een met de nodige koelsleuven voorzien voorbumper en een airscoop op de motorkap. De flanken krijgen een subtiele sideskirt en achteraan blijft het ook allemaal wat binnen de perken. De diffuser huist tegenwoordig twee subtiele uitlaatjes in plaats van de driehoekige uitlaat van de vorige generatie. Het maakt hem alvast wat anoniemer in het straatbeeld, ware het niet dat je een stevige spoiler op de kofferklep kan plaatsen.

Met sper!

Binnenin komt het zitmeubilair van dienst van Recaro, krijg je een sportstuurtje én - wrijf al maar in je handjes - een ESP-systeem dat volledig uit kan. Nog wat duiten in je zakken? Dan kan je de Corsa met het Performance Package uitrusten. Een pakket met 18-duims velgen die groter remmateriaal van Brembo moeten huizen en een mechanisch sperdifferentieel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws