Volkswagen CC concept is Passat waar iedereen op zit te wachten

volkswagen-cc-concept-2015_01

Natuurlijk is zo'n Passat best aardig, maar de daarop gebaseerde CC met coupelijn is altijd het visuele knappere broertje geweest. Met de nieuwe generatie Passat kan je er ook donders op gaan dat VW met een nieuwe CC komt. Om de wachttijd te overbruggen zullen we eerste een concept te zien krijgen in Genève.

De eerste generatie ging nog door het leven als Passat CC, maar daarna beseften ze bij VW dat ze best iets apart in het aanbod hadden en besloten ze het gewoon CC te noemen zodat de link met de grijze Passat iets minder aanwezig was. Zodoende was de vierdeurscoupé bij Volkswagen geboren. Dat er een derde generatie zit aan te komen is geen publiek geheim. Echter zouden we daarop moeten wachten tot 2017. Tot dan moeten we het doen met deze CC Concept.

volkswagen-cc-concept-2015

Daarvan liet Volkswagen de eerste schetsen los waarop we de vertrouwde formule zien: een meer aflopende daklijn en een een expressiever smoelwerk tegenover de Passat. Verwacht in de productieversie alle technologie, motoren en opties van de Passat in deze CC, maar voor de concept trekt Volkswagen alle registers open. Die krijgt namelijk een vierwielaandrijvingssysteem dat kracht krijgt van een turbobenzine en twee elektromotoren. Goed voor 218 pk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws