Officieel: Volkswagen Passat Alltrack is de stoerste

volkswagen-passat-alltrack-2015_01

Bevallen de lijnen van de Passat Variant je wel maar heb je liever meer bodemvrijheid? Dan biedt Volkswagen de oplossing met deze Passat Alltrack. Die staat hoger op z'n pootjes, pakt uit met wat uiterlijke opsmuk en kroont zich daarmee als de stoerste Passat.

Na een resem aan Cross-modellen bij Volkswagen krijgt nu ook de Passat Variant een iets meer offroad getinte versie. Zo'n Alltrack herken je dan ook aan de plastic op de bodem. Van de voorbumper over de wielbogen langs de zijshort tot de achterbumper. Daarnaast zijn de dakrails iets anders en staat 'ie op 17-duims schoeisel. Optioneel kan je ook opteren voor 18- of 19-duims velgen. Al raden we dat niet aan als je wilt gaan offroaden...

volkswagen passat alltrack 2015 01

Welke verkeersdrempel?

Niet dat een Alltrack daarvoor wordt gekocht. De meeste kopers houden gewoon van het stoere uiterlijk. Toch heeft Volkswagen tijd gestoken in het offroadverhaal. De stoere Passat staat namelijk 27,5 millimeter hoger en dankzij de hertekende bumpers is de aan- en afloophoek vergroot. Ideaal voor vervelende verkeersdrempels. Daarnaast beschikt de Passat Alltrack over 4MOTION-vierwielaandrijving en een elektronisch differentieel om net iets meer grip te garanderen. Een hill start & descent'-systeem behoort ook tot de mogelijkheden.

volkswagen passat alltrack 2015 01

Onder de kap de bekende diesel en benzinemotoren die je ook al in de reguliere Passat vindt. Die gaan van 125 pk helemaal door tot 240 pk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 10:42
afbeelding van Wim

daar zeg je het al, verkeersdrempels, reden genoeg om een Alltrack te nemen :)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws