Apple registreert zichzelf als autobouwer

photo-apple-icar

Er wordt al lang gesproken over een auto van Apple, maar de storm van geruchten is ondertussen wat gaan liggen. Tot vandaag, want in Zwitserland liet Apple een patent registreren om zich in te schrijven als autobouwer. Zonder concrete plannen, maar dat het een deel uitmaakt van de strategie is nu wel heel duidelijk.

Google werkt alvast een een eigen auto, ze zijn er zelfs bijna klaar mee. Grote concurrent Apple laat voorlopig nog wat op zich wachten met een officiële aankondiging. Maar de plannen zijn er duidelijk wel. Want het vast advocatenkantoor van Apple, Baker & McKenzie, heeft de technologiereus in Zwitserland officieel geregistreerd als autobouwer. Concreet wil de merkregistratie zeggen dat Apple's logo nu ook gebruikt mag worden op vervoersmiddelen over land, lucht en water.

Onder de merkregistratie vallen volgende apparaten volgens de officiële verwoording: Vehicles; Apparatus for locomotion by land, air or water; electronic hardware components for motor vehicles, rail cars and locomotives, ships and aircraft; Anti-theft devices; Theft alarms for vehicles; Bicycles; Golf carts; Wheelchairs; Air pumps; Motorcycles; Aftermarket parts (after-market parts) and accessories for the aforesaid goods.

Alvorens je naar Apple belt voor het bestellen van je iCar, want zo kan het ding wel eens gaan noemen, het zou er pas in 2020 gaan komen. Het project zou binnen Apple, volgens de geruchten de naam 'Project Titan' gekregen hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws