Kinderlijk: Aston Martin mag GT3-naam niet gebruiken van Porsche

astonmartin-vantagegt3-2

Aston Martin heeft aangekondigd haar racemonster voor de openbare weg, de Vantage GT3, te hernoemen naar GT12. De rede daarvoor moet je bij een constructeur uit Stuttgart gaan zoeken...

Na enkele kopjes straffe thee besloten ze bij Aston Martin om groenlicht te geven aan een beest voor de openbare weg. Die moest beperkt zijn tot honderd stuks en gebaseerd zijn op hun racewagen die meerijdt in de GT3-klasse. De Vantage GT3 was geboren en kon op veel bekijks rekenen op het autosalon van Genève.

Misschien wel iets te veel, want bij Porsche waren ze namelijk niet bepaald tevreden over de naamkeuze. De Duitsers hebben al jarenlang een 911 met een GT3-badge erop. Het duurde dan ook niet lang voor een lekker robbertje advocatenvechten van start ging. Waarop AM besloot om de naam maar snel te veranderen naar GT12, want het merk beschikt niet over de financiële kracht van Porsche.

Een beetje kinderachtig van Porsche? Of hebben ze gelijk om hun naam te verdedigen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 09:42
afbeelding van Rebel

Is belachelijk reactie van porsche! De Vantage GT3 refereert niet naar een ander merk, maar naar de GT3 race klasse. Citroën gebruikt toch ook benamingen zoals C4, ik hoor Corvette toch niet klagen dat de Fransen C4 gebruiken net zoals het Corvette C4, model 1984 - 1996!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws