Officieel: Rezvani Motors Beast is aangeklede Ariel Atom

rezvani-beast-2015_01

Het Amerikaanse Rezvani Motors heeft haar Beast klaar. Een trackspeeltje met onderhuidse genen van de Ariel Atom en een 2.4-liter viercilinder met 500 pk als krachtbron.

Bij Rezvani omschrijven ze het als 'rauw, puur en krachtig', wij blijven het voor de politieke correctheid nog altijd een Ariel Atom mét carrosserie noemen. Want dat is het in essentie. Het Amerikaanse bedrijf neemt een Atom 3 en zwiert er dan koolstofvezel panelen tegen. Het resultaat ziet er trouwens op en top Amerikaans uit. Met stijlelementen van de Dodge Viper en de Chevrolet Corvette.

Al houdt daar de vergelijking met die zwaarlijvige krachtpatsers op. De Beast zet namelijk 748 kilogram op de schaal. Een pluimpje dat stuwkracht krijgt van een 2.4-liter viercilinder met 500 pk. Het resultaat is een nul naar honderd in pakweg 2,7 seconden en een topsnelheid van 265 km/u.

rezvani-beast-2015

Naast die rauwe kracht krijgt de bestuurder stoeltjes en een stuur uit compleet carbon en een infotainmentsysteem met Apple CarPlay. Wil je meer luxe, dan kan je voor de optionele voorruit gaan om de wind uit je gezicht te houden. Verre van een luxebeest dus. Al draait het daar niet om bij deze Beast. Wat een aangeklede Ariel Atom moet kosten? Dik 140.000 euro. Zowat het driedubbele van een Atom.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws