Officieel: Mercedes C-Klasse Coupé (2015)

mercedes-c-klasse-coupe-2015_01

Na een eindeloze stroom plaagstoten heeft Mercedes officieel het doek gehaald van de Coupe-variant van de C-Klasse. Die ziet er visueel alvast uit als een soort van mini S-Klasse Coupé.

Over het design moeten we eigenlijk niet al te veel woorden vuil maken. Want net zoals de C-Klasse Berline visueel eigenlijk een heet gewassen S-Klasse is, ziet de C Coupé er uit als een kleinere S Coupé. Daardoor kan je de designers enerzijds lui noemen, anderzijds kan je ze er dankbaar om zijn, want de zwierige lijnen kloppen ook op het kleinere model. Nu ja, kleiner... tegenover zijn voorganger telt de C-Klasse Coupe 9,5 centimeter langer en 4 centimeter breder. De daklijn ligt dan weer wat lager.

Net zoals de gehele carrosserie, want tegenover de C Berline rolt de Coupé 1,5 centimeter dichter bij Moeder Aarde. Dat zou er voor moeten zorgen dat het standaard 17-duims schoeisel beter uitkomt. Het design ziet er trouwens niet enkel fraai uit, de weerstandscoëfficiënt is met 0.26 vergelijkbaar met die van de Nissan GT-R.

mercedes-c-klasse-coupe-2015_01

Potent gerief eerst

Motorisch opent Mercedes de boeken met 6 varianten. Daarbij zijn geen verassingen te vinden. Zo is er in benzineland de C 180 met een 1.6 viercilinder (156 pk), de C 200 met 2.0 viercilinder (184 pk), C 250 met 2.0 viercilinder (211 pk) en de topper van de klas: de C 300. Die gebruikt geen V6, wel wederom een 2.0 viercilinder, goed voor 245 pk. Een AMG-variant komt trouwens iets later beschikbaar (lees: op 19 augustus gaat het doek daar af).

Dieselrijders vinden initieel één diesel terug in twee uitvoeringen. De viercilinder doet het met 170 pk of 204 pk. Ga er echter maar vanuit dat ook minder met kracht bedeelde dieselvarianten hun weg zullen vinden naar de Coupé.

AIRMATIC zweven

Qua ophanging biedt Mercedes ook een fijne selectie. Standaard krijg je een herbekeken variant van de C Berline waardoor je met net iets meer grip door de bocht kan scheuren. Die 'stalen' ophanging kan je uitrusten met selectieve dempers; Comfortable AGILITY CONTROL en een sportophanging die ook nog eens het stuurgevoel aanpast.

Daarboven staat een luchtophanging die luistert naar AIRMATIC. Dat systeem zou er voor moeten zorgen dat het comfort naar een hoger niveau getild wordt. Via de Dynamic Select-knop kan je de ophanging van ECO tot SPORT + laten variëren. Tenslotte zorgt het snuggere systeem er voor dat - ongeacht hoeveel zooi je in de koffer steekt - de ophanging waterpas blijft.

mercedes-c-klasse-coupe-2015_01

Snufjes?

Net zoals bijna alle modellen met de ster kan je een resem aan - veelal optionele - snufjes terugvinden in de C Coupé. Wat dacht je van een airco die automatisch lucht van binnen circuleert als je een tunnel inrijdt, een 360° camera voor parkeermanoeuvre en dure woorden zoals Collision precention, Attention Assist en Distronic plus?

COMAND online zorgt er dan weer voor dat je het internet op kan tijdens het rijden. Wat meteen verklaart waarom er tegenwoordig zoveel veiligheidsnufjes aan boord zijn van de C Coupé.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 10:17
afbeelding van Wim

Mooi!

Carlos 12:24
afbeelding van Carlos

Zeg mij, waar teken ik? :-)

Eyal 21:53
afbeelding van Eyal

Prachtig, alleen kan ik écht niet wennen aan de lelijk scherm dat erop geplakt is... Precies alsof de auto klaar was en ze plots beseften "shit, we zijn een scherm vergeten". Toen is een ingenieur een spotgoedkope chinese tablet gaan kopen en hebben ze het touchscreen uitgeschakeld...

De randen van dit scherm moeten véééél dunner en het moet een touchscreen worden. Dan zou het nog meevallen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws