Toekomst Qoros somber

interview-qoros-geneve-2015_01

Qoros, het merk dat Chinese wagens op de kaart zou zetten lijkt recht naar een storm te varen. Na het afbreken van het offensief in Europa, komt nu het nieuws naar buiten dat CEO Phil Murtaugh opstapt, na amper 1 jaar.

Met Phil Murtaugh had Qoros een sterke CEO aan boord, want hij diende eerde al voor Chrysler, GM en Daimler. Meer nog, de man was er bij ons interview vorig jaar nog ten stelligste van overtuigd dat Qoros gewoon niet kon falen. De teleurstellende verkoopresultaten en krimpende markt in China lijken echter roet in het eten te hebben gegooid. Want na amper 1 jaar aan het roer te hebben gestaan stapt Phil Murtaugh als CEO. Dit, volgens Qoros, om privéredenen.

De 60 jarige Amerikaan wordt daarbij opgevolgd door Anning Chen die de taak heeft om het Chinees-Israëlisch bedrijf terug op rails te krijgen. Daarbij zou volgens de aandeelhouders de focus op elektrische- en autonome wagens moeten liggen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 14:58
afbeelding van Kevin

Vind het toch wel zonde moet ik toegeven. Ik was niet zo warm van de designs van de wagens, al vond ik ze ook verre van lelijk. Ze waren gewoontjes. Maar toch keek ik er stiekem naar uit om te zien hoe de wagens het gingen doen in Europa.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws