Officieel: Opel Mokka X (2016)

opel-mokka-x-2016_02

Opel is klaar met de facelift van haar Mokka en hangt er buiten een aangescherpt smoelwerk ook een X-suffix achter. Waardoor je voortaan van de Mokka X spreekt.

Net zoals bij Mercedes en Ferrari besluit Opel om de facelift van de Mokka aan te grijpen om een nieuwe naam te introduceren voor de B-segment SUV. Nu ja, vanaf 2016 spreek je niet meer van de Mokka, wel van de Mokka X.

Die X-upgrade brengt zich visueel ten berde door een scherpgetrokken voorsteven dat meer in lijn loopt met de nieuwe Corsa en Astra. Knap zijn de strakkere koplampen met 'gevleugelde' LED-dagrijverlichting. Optioneel kan je die LED-winkel nog uitbreiden naar de gehele koplamp. Idem voor de achterlichten trouwens, die plaats nemen op een eigenlijk ongewijzigde achterkant.

opel-mokka-x-2016

Dashboardwissel

Aan de buitenkant mag die X dan misschien wel weinig verandering betekenen, het interieur werd eXtreem herwerkt. Het wat oudbollig (lees: geïnspireerd op de eerste Insignia) dashboard met hooggeplaatste navigatie werd richting de vuilbak verwezen. In de plaats krijg je eigenlijk het dashboard van de nieuwe Astra in je Mokka X gelepeld. Waardoor je kijkt op een nieuwe instrumentencluster, een 7-duims (optioneel 8-duims) infotainmentscherm en een dashboard dat niet meer voor 90 procent bestaat uit knopjes.

opel-mokka-x-2016

Op technologisch vlak kan je je verwachten aan Onstar, al werd ook de Opel Eye front camera vervangen door eentje met een betere resolutie en vind je voortaan in de optielijsten Following Distance Indication, Forward Collision Alert en Lane Departure Warning. Kortom; zowel visueel als technologisch stevig nieuw binnenin deze Mokka X.

Fluisteren maar

Onder de kap de al beschikbare 1.6 (fluister)diesel met 110 pk of 136 pk. Aan de benzinekant komt de nieuwe 1.4 turbobenzine van de Astra richting Mokka X. Dat blok telt vier cilinders, is goed voor 152 pk en moet toekomen met 6,6 l/100 km in combinatie met de adaptieve vierwielaandrijving en een 6-traps automaat.

opel-mokka-x-2016

Op het autosalon van Genève beleeft de Mokka X zijn debuut, in het najaar staat 'ie bij je lokale dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws